Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Alien - Romulus *Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
Escobar - Az elveszett éden (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Görögbe fogadva - Moziverzum, 15:20 |
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom - HBO, 15:55 |
Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat - RTL Három, 15:55 |
Sztárom a párom - SuperTV2, 16:20 |
Venom - AXN, 16:40 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Jay Brazeau (71) |
Ralph Fiennes (62) |
Hector Elizondo (88) |
Guido de Angelis (80) |
Kamarás Iván (52) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Amityville Horror - A rettegés háza |
Jonathan A. Abrams |
222. Mclane 2 (2021-02-24 19:10.15) - (válasz Iszonytató Huttyogány 221. hozzászólására) |
Ez igaz én nem rég jutottam hozzá az alapkönyvhöz: [link] , 2 nap alatt el is olvastam mert annyira jól lehetett vele haladni és nem is volt túl hosszú igazán, ma fejeztem be és ma láttam a filmet is felirattal végig. Valóban olyan szintű és jellegű a film meg a regény is hogy akár ma is le lehetne forgatni sőt a közelmúltban, is megkaptuk a mai kor emberének szánt filmet a 2019-es Házassági történet című fim végett konkrétan. De hogy a filmre is kitérjek jó volt működött és adta amit kellett a maga területén, de a könyv is nagyon jó volt kicsit másabb mint a film de mindenképpen ajánlott az is elolvasásra, úgy hogy ez a mai napig szerintem is nagyon jó és időtálló film aminek a központi témája, máig is aktuális és fennálló gond sajnos. |
221. Iszonytató Huttyogány (2020-06-14 20:21.27) |
Talán az első film, ami komolyan foglalkozik a válással és annak a szomorú, kegyetlen következményeivel. Nem véletlenül kapott Hoffman Oscart, az alakítása olyan, mintha nem is egy filmet néznénk, hanem mintha be lenne kamerázva a Kramer család otthona, és minden lépésüket az első sorból figyelnénk. Hihetetlen mennyire valóságosan mutat be dolgokat a film, a bundáskenyeres rész zseniális, egyszerre szórakoztató, ahogy Dustin Hoffman ügyetlenkedik, ugyanakkor nagyon szomorú, ha belegondolunk, hogy éppen egy magukra hagyott apát és kisfiút látunk talpra állni. A végkifejlet pedig tökéletes, nagyon szeretem ezt a filmet, akár napjainkban is készülhetett volna! |
220. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-01-03 05:18.35) |
Senki sem öreg, és senki sem lány. Az íróhoz Senki?! |
219. Independence (2017-11-30 16:09.20) - (válasz Natalie Wood 218. hozzászólására) |
Bundás kenyér mi? S "arosszkoleszterin" az smafu?
Házi tepertőt, házi kolbászt, kőrözöttet, poré hagymát vacsoráltam, friss, puha, házi kenyérrel. Magyar "update"..., azt hiszem. :) Most már tényleg ronggyá offoltuk eme remek film topikját, igaz s bevallom, ez soha nem zavart...;) |
218. Natalie Wood (2017-11-29 17:10.28) - (válasz Independence 217. hozzászólására) |
Szerintem nem olvasta, bár már tök mindegy.
Amúgy egyetértek. Csak nem bundás kenyér?:) |
217. Independence (2017-11-29 17:02.29) - (válasz Natalie Wood 216. hozzászólására) |
Mosolyogva konstatáltam, de tulajdonképp nem bánom, méltatlan volt ez a polémia a filmhez, miről itt már nem sok szó esett, amit meg látnia kellett, azt látta!
Biztos jók az összeköttetései..., én pedig tudomásul veszem az oldal szabályait, s a vacsi se fog ettől kevésbé jól esni ;) Az viszont tényleg furcsa, hogy döbbenetesen alpári anyázások simán bent maradnak, napi szinten szembesülök ezzel, itt viszont nem lépődött át az a bizonyos "határ", legalább is úgy vélem. |
216. Natalie Wood (2017-11-29 16:33.38) |
Marhajó, hogy ki lettek törölve a hsz-ek, pedig jó kis esettanulmány lehetett volna az öreglánynak. |
215. Natalie Wood (2017-11-28 17:36.13) |
Na, majdnem egyszerre!:)) |
214. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-11-28 15:19.32) |
Még ha valaki azt a receptet írná, hogy reggel, miután a gyerek nem akar oviba menni, és Ő süt bundáskenyeret, miután majd elkésik munkahelyéről,az igen! |
213. Dobsony (2017-11-25 01:05.43) - (válasz Lector 211. hozzászólására) |
Nem akartalak megbántani vagy kioktatni.
Azt hiszem veled mint egy laikus rántottcsirkekészítővel nem kellene vitáznom a gasztronómiáról, az ételkészitésről. Ebben a hsz.-ben is össze-vissza írsz mindent. Mangalicazsírban sütöd a rántott csirkét? Ne szórakozz már, úgy ahogy mondod, hogy ellepje. Miért nem kacsa vagy libazsírban, akkor többe kerülne a zsír mint a hús amit kisütsz. Fokhagymától bekeményedik a hús és megbüdösödik. :)) Mi van a liba és csirkemájjal? Érthetetlen. "Húsra só es fokhagyma, merénylet!" Mire gondolsz? A pörköltet meg sem sózod! Ezek már abszolút vagy érthetetlenek vagy kibogozhatatlanok. Jó fözést! |
212. Misafeco (2017-11-24 18:51.51) - (válasz Lector 211. hozzászólására) |
"Nem is volt ennyi rákbeteg... sem vastagbélrák!" Hamarabb elvitte őket a pestis. :P |
211. Lector (2017-11-24 17:37.46) - (válasz Dobsony 204. hozzászólására) |
Ott a baj ha ropogós a bunda! A zsírról pedig, több száz évig sütöttek anyáik zsírral! Nem is volt ennyi rákbeteg... sem vastagbélrák! Ha megnézel egy olajos serpenyőt egy fritőzt az beszédes!A zsírnál ilyet nem találsz! A mangalica zsírban főleg én csak ezt használom, Pác.Sajnos te beszélsz hülyeséget! Fokhagymától minden hús bekeményedik és büdössé válik órák múlva A liba és csirkemáj ízvilágát javítja kizárólag azonnal fogyasztva frissen! Töltelékekhez igen! Húsra a só és a fokhagyma merénylet! A pörkölteket pl meg sem sózom! Kizárólag a hagymát ill a szafthoz szükséges alapot! |
210. Natalie Wood (2017-11-24 10:55.02) - (válasz Dobsony 204. hozzászólására) |
"Mi vagy Te, sebész? :)
Bemetszést végzel? " :DD Jaj hát ezen jót derültem borultam. |
209. Lifeisamovie (2017-11-23 22:44.14) - (válasz Dobsony 206. hozzászólására) |
Tapasztalat, ha bármikor foltot hagynál vér által, jusson eszedbe a TEJ! (télen nyáron nyalom nyelem :D) |
208. Dobsony (2017-11-23 22:37.58) - (válasz Dobsony 207. hozzászólására) |
Nem olajba, hanem a kacsa-libazsírba, természetesen. :) |
207. Dobsony (2017-11-23 22:37.16) - (válasz Lifeisamovie 205. hozzászólására) |
Amúgy a liba-kacsamájnál szoktak tejet tenni az olajba a vér eltüntetésére.
Hasznos is. ;) |
206. Dobsony (2017-11-23 22:35.01) - (válasz Lifeisamovie 205. hozzászólására) |
Miért, mi történt?
Csak nem bizonyítékokat akarsz eltüntetni? Vagy csak elfelejtetted a tampont be....? Sicc! |
205. Lifeisamovie (2017-11-23 22:27.32) - (válasz Dobsony 204. hozzászólására) |
A tej a vért a padlószőnyegből is kiveszi! :D |
204. Dobsony (2017-11-23 22:25.03) - (válasz Lector 201. hozzászólására) |
Mi vagy Te, sebész? :)
Bemetszést végzel? Ha megengeded egy picit tiltakozok. Ez a bemetszés egy hülyeség, egyrészt megsérted a húst, másrészt olajjal telítödik a panír alatti belső rész. A másik dolog a zsír, a nagymamáink sütötték zsírban a rántott csirkét, mert nem volt még olaj. A sütési hője nem elég a zsírnak+ sertésíze lesz, harmadrészt megég ha túlhevíted. + nem is egészséges, de ez elhanyagolható szempont. A harmadik dolog pedig a pácolás. Száraz pácba esetleg, de tejbe-vajba füröszteni? Fokhagymás tejbe akkor pácolják a csirkét, ha grillezik, + a tej kiveszi a vért a húsból. De a csirkéből nem kivenni kell, hanem megsütni. Az egyetlen és ésszerű megoldás arra, hogy ne legyen véres a csont mellett, az az általad helyesen, többször is említett FEDŐ, melynek lábos volt a FEDŐneve. ;) Belerakod a forró olajba és leveszed 1-2 perc után takarékra rá a fedő és legalább 7-8 perc, utána le a fedővel, vissza nagylángra és addig amíg barna nem lesz és ropogós a bundája. :) Bocsi az okoskodásért, de nem túl bonyolult dolog egy rántott pipip úgy elkészíteni, hogy ne legyen rózsaszín a hús a csont mellett. :) |
203. Lector (2017-11-23 21:16.16) - (válasz Natalie Wood 202. hozzászólására) |
Belejössz.Én tudom:) |
202. Natalie Wood (2017-11-23 21:02.09) - (válasz Lector 200. hozzászólására) |
Na Te is pont jónak írsz ilyeneket, d azért köszi!:)
Látom nem ma álltál Te sem a konyhapult elé. Én főzésanalfabétizmusban szenvedek. |
201. Lector (2017-11-23 20:51.18) - (válasz Independence 195. hozzászólására) |
Acsontmellett ...akkor véres,ha nagy a comb ill nem sül át. Kezdetben nálam is ez volt a gáz . Oszt fogtam kétoldalt éles késsel bemetszést végeztem.
Lassú nagyon lassú sütivel eléred ,hogy átsül a husi:)Időnként a serpire egy fedő csak pár percig:) Próbáld meg. |
200. Lector (2017-11-23 20:40.40) - (válasz Natalie Wood 190. hozzászólására) |
Csináld úgy hogy a cucc a csirkecomb mondjuk merüljön el az olajban,zsírban.Ott követik el a hibát, hogy kevés a sütőolaj ill zsír.Amikor kevés leragad:(Adj neki bőven. Az olajszagra remek motoros szagelszívók vannak.Bekapcs.
A hő akkor finom ha a villádon ragadt bunda belemártva finom buborékos sercegésbe kezd. Először aranysárga színig menj el....majd lassan ne túl hevült sütéssel ,időnként még lefedve is süti süti.Amikor szép barnára vált a bundus, szalvéta a szürőbe, rátenni a lecsurgatott husikat oszt a szalvéta elvégzi a dolgát. Szív mint a torkos borz. Jótanács:Negyed vajat olvassz meg. Öntsd rá a fél lityi tejcsit és a husikákat 1-3 űóráig bele áztatni.Kevés kukorica liszt legyen a panír liszt mellett. Próbáld ki:) |
199. Lector (2017-11-23 20:28.02) - (válasz Lector 198. hozzászólására) |
Ennyi. |
198. Lector (2017-11-23 20:27.15) - (válasz Lifeisamovie 181. hozzászólására) |
Tényleg!Itt tipródom a szaros négy csillaggal a világon a legkedvesebb filmmel!Honnan ez a négy?
Gőzöm nincs. Jav Folyamatban. |
197. Natalie Wood (2017-11-23 16:37.10) |
Indi, láttál valami jó romantikásos filmet ?
Majd írj róla pár sort.:) |
196. Natalie Wood (2017-11-23 16:27.17) - (válasz Independence 195. hozzászólására) |
Amúgy kajak megkívántam a lilahagymát, hogy írtad, szóval ma úgy behagymázok este, hogy tuti lesz helyem majd a metrón!:D
Én illatgyertyákat szoktam használni....hangulatos is...ezzel csak nem gyújtok fel semmit, és persze ha nem megyek tűzhely közelbe.:) Én takarítani szeretek, hozzám képest Hamupipőke egy nihil pina!:) |
195. Independence (2017-11-23 16:23.14) - (válasz Natalie Wood 194. hozzászólására) |
Szakértő nem vagyok, inkább lelkes s igyekvő dilettáns... - szeretek főzni, a túlélők szerint tudok is, mernének mást mondani! - én a csirkecombbal szoktam úgy járni, sose tudom, mikor véres a csont mellett s mikor nem--->, ebből kifolyólag inkább kicsontozom, a gyáva ember, biztosra megy! ;)
Kis lakás, olajszag..., mit lehet tenni? Kajálni jókat a többi meg le van..., izé..., szóval szellőztetni, na! ;) |
194. Natalie Wood (2017-11-23 16:16.27) - (válasz Independence 192. hozzászólására) |
Láttad volna egyszer micsoda rántott húst csináltam, kívül fekete volt, belül meg nyers.., na ezt csinálja valaki utánam!:D
Valahogy nem érzek rá ezekre a dolgokra, nem tudom mit mennyi ideig kell sütni, össze-vissza szurogatom a villával...áh. Amúgy az olajszag a halálom a lakásban.:) Na de ha Te ekkora szakértő vagy, majd egyszer csinálsz nekem.:) |
193. Hara-Mia (2017-11-23 16:12.58) |
A bundáskenyér fontos... az volt a fő mondanivaló...
Ha már bűz és randi kizárva… a tojásba a reszelt füstölt sajthoz még jó sok fokhagyma is nélkülözhetetlen! Úgy az igazi! Egyébként létezik - a sütés alatti bűz kizárása és a kényesebb gyomor számára emészthetőbb – a tepsis bundáskenyér is. Más jellegű lesz a végeredmény, viszont az is nagyon finom. Minimális olaj, ugyanúgy sajttal, fokhagymával készül, de tej helyett tejföllel és borssal. Natalie, ezt garantáltan nem égeted oda. :) |
Vélemények | Mclane 2, 2021-02-24 19:10 | 222 hsz |
Kérdések | Gyorkos, 2010-02-18 18:40 | 5 hsz |
Keresem téma megnyitása | 0 hsz |
Kramer kontra Kramer adatlap |
Eredeti cím: Kramer vs. Kramer |
Évszám: 1979 |
Rendezte: Robert Benton |
Szereplők: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry, Jane Alexander, Howard Duff... |
További információk |