Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-12-26
A nap, amikor apu megmenti a karácsonyt
A szerelem ideje
Better Man: Robbie Williams
Parthenopé - Nápoly szépe
Sonic, a sündisznó 3.
Sütimanók - Szupersipka-küldetés

2024-12-19
A kedvenc sütim
Derült égből karácsony
Karácsonyi állatmesék
Kincs a múltból
Mufasa: Az oroszlánkirály
Szeretetreméltók
Veszettek

2024-12-12
DAC FILM
Éjszakai vadászat
Fekete kanári
Hogyan tudnék élni nélküled?
Kraven, a vadász
Niko, a rénszarvas - Az északi fényen túl

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Alien - Romulus *Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)
Escobar - Az elveszett éden (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Görögbe fogadva
- Moziverzum, 15:20
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
- HBO, 15:55
Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat
- RTL Három, 15:55
Sztárom a párom
- SuperTV2, 16:20
Venom
- AXN, 16:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay Brazeau (71)
Ralph Fiennes (62)
Hector Elizondo (88)
Guido de Angelis (80)
Kamarás Iván (52)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
Minden ami a karácsonnyal kapcsolatos/film-zene/
Kié lesz a karácsony? - Vélemények
Beverly Hills-i zsaru - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Amityville Horror - A rettegés háza aaaaa
Jonathan A. Abrams aaaaa

 

Fórum - Kramer kontra Kramer - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
222. Mclane 2 (2021-02-24 19:10.15)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 221. hozzászólására)
Ez igaz én nem rég jutottam hozzá az alapkönyvhöz: [link] , 2 nap alatt el is olvastam mert annyira jól lehetett vele haladni és nem is volt túl hosszú igazán, ma fejeztem be és ma láttam a filmet is felirattal végig. Valóban olyan szintű és jellegű a film meg a regény is hogy akár ma is le lehetne forgatni sőt a közelmúltban, is megkaptuk a mai kor emberének szánt filmet a 2019-es Házassági történet című fim végett konkrétan. De hogy a filmre is kitérjek jó volt működött és adta amit kellett a maga területén, de a könyv is nagyon jó volt kicsit másabb mint a film de mindenképpen ajánlott az is elolvasásra, úgy hogy ez a mai napig szerintem is nagyon jó és időtálló film aminek a központi témája, máig is aktuális és fennálló gond sajnos.


221. Iszonytató Huttyogány (2020-06-14 20:21.27) aaaaa
Talán az első film, ami komolyan foglalkozik a válással és annak a szomorú, kegyetlen következményeivel. Nem véletlenül kapott Hoffman Oscart, az alakítása olyan, mintha nem is egy filmet néznénk, hanem mintha be lenne kamerázva a Kramer család otthona, és minden lépésüket az első sorból figyelnénk. Hihetetlen mennyire valóságosan mutat be dolgokat a film, a bundáskenyeres rész zseniális, egyszerre szórakoztató, ahogy Dustin Hoffman ügyetlenkedik, ugyanakkor nagyon szomorú, ha belegondolunk, hogy éppen egy magukra hagyott apát és kisfiút látunk talpra állni. A végkifejlet pedig tökéletes, nagyon szeretem ezt a filmet, akár napjainkban is készülhetett volna!



220. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-01-03 05:18.35) aaaaa
Senki sem öreg, és senki sem lány. Az íróhoz Senki?!


219. Independence (2017-11-30 16:09.20)   - (válasz Natalie Wood 218. hozzászólására)
Bundás kenyér mi? S "arosszkoleszterin" az smafu?
Házi tepertőt, házi kolbászt, kőrözöttet, poré hagymát vacsoráltam, friss, puha, házi kenyérrel.
Magyar "update"..., azt hiszem. :)
Most már tényleg ronggyá offoltuk eme remek film topikját, igaz s bevallom, ez soha nem zavart...;)


218. Natalie Wood (2017-11-29 17:10.28)   - (válasz Independence 217. hozzászólására)
Szerintem nem olvasta, bár már tök mindegy.
Amúgy egyetértek.
Csak nem bundás kenyér?:)


217. Independence (2017-11-29 17:02.29)   - (válasz Natalie Wood 216. hozzászólására)
Mosolyogva konstatáltam, de tulajdonképp nem bánom, méltatlan volt ez a polémia a filmhez, miről itt már nem sok szó esett, amit meg látnia kellett, azt látta!
Biztos jók az összeköttetései..., én pedig tudomásul veszem az oldal szabályait, s a vacsi se fog ettől kevésbé jól esni ;)
Az viszont tényleg furcsa, hogy döbbenetesen alpári anyázások simán bent maradnak, napi szinten szembesülök ezzel, itt viszont nem lépődött át az a bizonyos "határ", legalább is úgy vélem.


216. Natalie Wood (2017-11-29 16:33.38)  
Marhajó, hogy ki lettek törölve a hsz-ek, pedig jó kis esettanulmány lehetett volna az öreglánynak.


215. Natalie Wood (2017-11-28 17:36.13)  
Na, majdnem egyszerre!:))


214. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-11-28 15:19.32) aaaaa
Még ha valaki azt a receptet írná, hogy reggel, miután a gyerek nem akar oviba menni, és Ő süt bundáskenyeret, miután majd elkésik munkahelyéről,az igen!


213. Dobsony (2017-11-25 01:05.43) aaaaa - (válasz Lector 211. hozzászólására)
Nem akartalak megbántani vagy kioktatni.
Azt hiszem veled mint egy laikus rántottcsirkekészítővel nem kellene vitáznom a gasztronómiáról, az ételkészitésről.
Ebben a hsz.-ben is össze-vissza írsz mindent.
Mangalicazsírban sütöd a rántott csirkét?
Ne szórakozz már, úgy ahogy mondod, hogy ellepje. Miért nem kacsa vagy libazsírban, akkor többe kerülne a zsír mint a hús amit kisütsz.
Fokhagymától bekeményedik a hús és megbüdösödik. :))
Mi van a liba és csirkemájjal? Érthetetlen.
"Húsra só es fokhagyma, merénylet!"
Mire gondolsz? A pörköltet meg sem sózod!
Ezek már abszolút vagy érthetetlenek vagy kibogozhatatlanok.
Jó fözést!


212. Misafeco (2017-11-24 18:51.51) aaaaa - (válasz Lector 211. hozzászólására)
"Nem is volt ennyi rákbeteg...
sem vastagbélrák!"
Hamarabb elvitte őket a pestis. :P


211. Lector (2017-11-24 17:37.46) aaaaa - (válasz Dobsony 204. hozzászólására)
Ott a baj ha ropogós a bunda!
A zsírról pedig, több száz évig sütöttek anyáik zsírral! Nem is volt ennyi rákbeteg...
sem vastagbélrák!
Ha megnézel egy olajos serpenyőt egy fritőzt
az beszédes!A zsírnál ilyet nem találsz!
A mangalica zsírban főleg

én csak ezt használom,
Pác.Sajnos te beszélsz hülyeséget!
Fokhagymától minden hús bekeményedik
és büdössé válik órák múlva
A liba és csirkemáj ízvilágát javítja kizárólag azonnal fogyasztva frissen!
Töltelékekhez igen!
Húsra a só és a fokhagyma merénylet!
A pörkölteket pl meg sem sózom! Kizárólag
a hagymát ill a szafthoz szükséges alapot!



210. Natalie Wood (2017-11-24 10:55.02)   - (válasz Dobsony 204. hozzászólására)
"Mi vagy Te, sebész? :)
Bemetszést végzel? "

:DD

Jaj hát ezen jót derültem borultam.


209. Lifeisamovie (2017-11-23 22:44.14) aaaaa - (válasz Dobsony 206. hozzászólására)
Tapasztalat, ha bármikor foltot hagynál vér által, jusson eszedbe a TEJ! (télen nyáron nyalom nyelem :D)


208. Dobsony (2017-11-23 22:37.58) aaaaa - (válasz Dobsony 207. hozzászólására)
Nem olajba, hanem a kacsa-libazsírba, természetesen. :)


207. Dobsony (2017-11-23 22:37.16) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 205. hozzászólására)
Amúgy a liba-kacsamájnál szoktak tejet tenni az olajba a vér eltüntetésére.
Hasznos is. ;)


206. Dobsony (2017-11-23 22:35.01) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 205. hozzászólására)
Miért, mi történt?
Csak nem bizonyítékokat akarsz eltüntetni?
Vagy csak elfelejtetted a tampont be....?
Sicc!


205. Lifeisamovie (2017-11-23 22:27.32) aaaaa - (válasz Dobsony 204. hozzászólására)
A tej a vért a padlószőnyegből is kiveszi! :D


204. Dobsony (2017-11-23 22:25.03) aaaaa - (válasz Lector 201. hozzászólására)
Mi vagy Te, sebész? :)
Bemetszést végzel?
Ha megengeded egy picit tiltakozok. Ez a bemetszés egy hülyeség, egyrészt megsérted a húst, másrészt olajjal telítödik a panír alatti belső rész.
A másik dolog a zsír, a nagymamáink sütötték zsírban a rántott csirkét, mert nem volt még olaj. A sütési hője nem elég a zsírnak+ sertésíze lesz, harmadrészt megég ha túlhevíted. + nem is egészséges, de ez elhanyagolható szempont.
A harmadik dolog pedig a pácolás. Száraz pácba esetleg, de tejbe-vajba füröszteni?
Fokhagymás tejbe akkor pácolják a csirkét, ha grillezik, + a tej kiveszi a vért a húsból. De a csirkéből nem kivenni kell, hanem megsütni.
Az egyetlen és ésszerű megoldás arra, hogy ne legyen véres a csont mellett, az az általad helyesen, többször is említett FEDŐ, melynek lábos volt a FEDŐneve. ;)
Belerakod a forró olajba és leveszed 1-2 perc után takarékra rá a fedő és legalább 7-8 perc, utána le a fedővel, vissza nagylángra és addig amíg barna nem lesz és ropogós a bundája. :)
Bocsi az okoskodásért, de nem túl bonyolult dolog egy rántott pipip úgy elkészíteni, hogy ne legyen rózsaszín a hús a csont mellett. :)


203. Lector (2017-11-23 21:16.16) aaaaa - (válasz Natalie Wood 202. hozzászólására)
Belejössz.Én tudom:)


202. Natalie Wood (2017-11-23 21:02.09)   - (válasz Lector 200. hozzászólására)
Na Te is pont jónak írsz ilyeneket, d azért köszi!:)
Látom nem ma álltál Te sem a konyhapult elé.
Én főzésanalfabétizmusban szenvedek.


201. Lector (2017-11-23 20:51.18) aaaaa - (válasz Independence 195. hozzászólására)
Acsontmellett ...akkor véres,ha nagy a comb ill nem sül át. Kezdetben nálam is ez volt a gáz . Oszt fogtam kétoldalt éles késsel bemetszést végeztem.
Lassú nagyon lassú sütivel eléred ,hogy átsül a husi:)Időnként a serpire egy fedő csak pár percig:)
Próbáld meg.


200. Lector (2017-11-23 20:40.40) aaaaa - (válasz Natalie Wood 190. hozzászólására)
Csináld úgy hogy a cucc a csirkecomb mondjuk merüljön el az olajban,zsírban.Ott követik el a hibát, hogy kevés a sütőolaj ill zsír.Amikor kevés leragad:(Adj neki bőven. Az olajszagra remek motoros szagelszívók vannak.Bekapcs.
A hő akkor finom ha a villádon ragadt bunda belemártva finom buborékos sercegésbe kezd.
Először aranysárga színig menj el....majd lassan ne túl hevült sütéssel ,időnként még lefedve is süti süti.Amikor szép barnára vált a bundus, szalvéta a szürőbe, rátenni a lecsurgatott husikat
oszt a szalvéta elvégzi a dolgát. Szív mint a torkos borz. Jótanács:Negyed vajat olvassz meg.
Öntsd rá a fél lityi tejcsit és a husikákat 1-3 űóráig bele áztatni.Kevés kukorica liszt legyen a panír liszt mellett.
Próbáld ki:)


199. Lector (2017-11-23 20:28.02) aaaaa - (válasz Lector 198. hozzászólására)
Ennyi.


198. Lector (2017-11-23 20:27.15) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 181. hozzászólására)
Tényleg!Itt tipródom a szaros négy csillaggal a világon a legkedvesebb filmmel!Honnan ez a négy?
Gőzöm nincs. Jav Folyamatban.


197. Natalie Wood (2017-11-23 16:37.10)  
Indi, láttál valami jó romantikásos filmet ?
Majd írj róla pár sort.:)


196. Natalie Wood (2017-11-23 16:27.17)   - (válasz Independence 195. hozzászólására)
Amúgy kajak megkívántam a lilahagymát, hogy írtad, szóval ma úgy behagymázok este, hogy tuti lesz helyem majd a metrón!:D
Én illatgyertyákat szoktam használni....hangulatos is...ezzel csak nem gyújtok fel semmit, és persze ha nem megyek tűzhely közelbe.:)

Én takarítani szeretek, hozzám képest Hamupipőke egy nihil pina!:)


195. Independence (2017-11-23 16:23.14)   - (válasz Natalie Wood 194. hozzászólására)
Szakértő nem vagyok, inkább lelkes s igyekvő dilettáns... - szeretek főzni, a túlélők szerint tudok is, mernének mást mondani! - én a csirkecombbal szoktam úgy járni, sose tudom, mikor véres a csont mellett s mikor nem--->, ebből kifolyólag inkább kicsontozom, a gyáva ember, biztosra megy! ;)
Kis lakás, olajszag..., mit lehet tenni?
Kajálni jókat a többi meg le van..., izé..., szóval szellőztetni, na! ;)



194. Natalie Wood (2017-11-23 16:16.27)   - (válasz Independence 192. hozzászólására)
Láttad volna egyszer micsoda rántott húst csináltam, kívül fekete volt, belül meg nyers.., na ezt csinálja valaki utánam!:D
Valahogy nem érzek rá ezekre a dolgokra, nem tudom mit mennyi ideig kell sütni, össze-vissza szurogatom a villával...áh.
Amúgy az olajszag a halálom a lakásban.:)

Na de ha Te ekkora szakértő vagy, majd egyszer csinálsz nekem.:)


193. Hara-Mia (2017-11-23 16:12.58)  
A bundáskenyér fontos... az volt a fő mondanivaló...

Ha már bűz és randi kizárva… a tojásba a reszelt füstölt sajthoz még jó sok fokhagyma is nélkülözhetetlen! Úgy az igazi!

Egyébként létezik - a sütés alatti bűz kizárása és a kényesebb gyomor számára emészthetőbb – a tepsis bundáskenyér is. Más jellegű lesz a végeredmény, viszont az is nagyon finom. Minimális olaj, ugyanúgy sajttal, fokhagymával készül, de tej helyett tejföllel és borssal.

Natalie, ezt garantáltan nem égeted oda. :)


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-02-24 19:10222 hsz
KérdésekGyorkos, 2010-02-18 18:405 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk