![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Tűzgyűrű - Lázadás - Mozi+, 12:00 |
A számolás joga - Moziverzum, 12:00 |
Velünk véget ér - HBO2, 12:16 |
D.E.B.S. - Kémcsajok - Film+, 12:55 |
Volt egyszer egy vadnyugat - AMC, 13:10 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Tom Arnold (66) |
Martin Kove (79) |
Rob Reiner (78) |
Connie Britton (58) |
Moira Kelly (57) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
2022-es választás |
Örömködő topik - közkívánatra! |
Michelle Trachtenberg - Vélemények |
WWE - Wrestling |
Donald Trump - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Fekete komédia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daniel Radcliffe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
40324. DI_ (2024-04-16 17:57.33) |
Hú de jó sokat írtatok ezt már szeretem :)
A gulyáslevest most marhacombból főztem de csak azért mert nem kaptam marhalábszárat.Egyébként a legtöbb esetben azzal készítem. Na de ma ki mit evett? |
40323. Dobsony (2024-04-16 17:39.57) - (válasz Independence 40322. hozzászólására) |
Nekem is megvoltak a helyeim, ahol szinte mindig lehetett kapni rántott borjúlábat. A Gorsiumnál megállónàl az M7-en levő étteremben anno voltam, de meg nem mondom mit ettem.
Érdekesség: pàr éve vettem borjúlábat fagyasztva, holland import ????, hova tűntek a magyar borjúk lábai? Ebben az időben a szállodában egy vasárnapi ebédnél tettek ki rántott borjúlábat. Kérdezem a séftől, hát ez honnan, kitől, mennyiért? Holland, fagyasztott! - mondja. Mi történt csóri holland borjúkkal az idő tájt. Azóta eltűnt, a hollandok rájöttek milyen jó kaja is a lába a bornyúnak. ;) |
40322. Independence (2024-04-16 16:57.48) - (válasz Dobsony 40321. hozzászólására) |
Nem szállok vitába Veled, Te vagy a szakember! :) Én csak - laikusként - étlapról, tányérról ismerem, de nagyon szereteeeeem...:) Létezett egy étterem - az M7 mellett, úgy hívták, a közelben feltárt római település nevéről, hogy Gorsium, sokszor ettem ott! Jó kis hely volt! S a XV. kerületben, Palotán, annak idején a "Sport Étterem"...! (Nem tudom, létezik-e még, vagy őrzi-e régi hagyományait, de sok "ínyenc" járt oda, a "menő" körökből is, orvosok, ügyvédek, akik egy jót akartak enni, titokban :)! Netán, jóllakni..., igaz, ez ma már az "összekent tányérok korában" szinte proli hozzáállás...! ) Pompás erőleves, békebeli májgombócleves, velős pacalpöri, s persze, a borjúláb...! :) |
40321. Dobsony (2024-04-16 16:36.54) - (válasz Independence 40315. hozzászólására) |
Okosakat írsz, nagyon megéheztem mivel imádom a rántott borjúlábat és a körömpörit is. 😀
Annyit hadd tegyek hozzá, a borjú lábfeje pata nélkül van kirántva, nem a lábszára. Lábszár = borjúcsülök. |
40320. Bordal (2024-04-16 15:48.21) |
Az indító téma DI részéről a gulyásleves volt. A téma meglehetősen elkanyarodott. |
40319. Independence (2024-04-16 15:21.02) - (válasz Törölt felhasználó 40318. hozzászólására) |
Soha ne higgy, a látszatnak! |
40318. Törölt felhasználó (2024-04-16 15:16.39) - (válasz Independence 40317. hozzászólására) |
Legalább neked jó a kedved. |
40317. Independence (2024-04-16 15:13.46) - (válasz Törölt felhasználó 40316. hozzászólására) |
Bordalért kár lenne...:) Nőknek meg szoktam..., mármint főzni! ;) Igaz ritkán, mert kevesek voltak méltóak rá. Van abban/ebben egy ..., olyan feeling, ami, már-már majdnem erotikus. Együtt könnyezni a hagyma felett..., annyira romantikus...:) Nyuszikat, őzikéket hanyagolom - pedig szeretem a vad ételeket-, de legginkább, a vad életet! ;) A picsába...! Már, megint miket beszélek! Lófaszt, nem bánom! :))) |
40316. Törölt felhasználó (2024-04-16 14:59.13) - (válasz Independence 40315. hozzászólására) |
Natessék!
Remélem Bordal eret vág. De 1-et kérek, őzikéből ne csináld! Az őzike aranyos, meg a nyuszika is, őket NEM szabad megenni, csak simogatni.:) Egyébként sokkal jobban szeretem, ha nekem/rám főznek, csak szólok.. |
40315. Independence (2024-04-16 14:51.25) - (válasz Törölt felhasználó 40312. hozzászólására) |
Gulyás - újragondolva :) - amúgy, én is szeretem a lábszárat..., nagyon is, nemcsak a marháét! ;) Legutóbb combból csináltam - azt is szeretem :) - s finom lett. Hátszín - s főleg bélszín - inkább rozéra sütve. Egy kis megfelelő mennyiségű faggyú, s zsírszövettel átszőtt, jó mínőségű husi kell hozzá. Meg némi "szakértelem", az elkészítéséhez. Ám..., az örök kedvenc, a borjú lábszár, rántva, tartárral, s persze - na, ez olyan nagyon magyar - a körömpöri, főtt krumplival, puha, friss kovászos kenyérrel - nyáron kovi ubival, télen, savanyúsággal - mikor beletöröd a krumplit a szaftba? Hmmm...! Jó, ez nem olyan "elegáns" kaja! Ez igaz! Megéheztem...:) |
40314. Törölt felhasználó (2024-04-16 14:24.38) |
Jah, vakvágány. |
40313. Bordal (2024-04-16 14:15.24) |
Bambi!
Azt hiszem itt befejeztük. Ismersz engem más vágányról is. Ez az útszéli, parlagi stílus nem az én kenyerem. |
40312. Törölt felhasználó (2024-04-16 14:00.36) - (válasz Bordal 40311. hozzászólására) |
Lófaszt!
Ismerek olyat, aki sertésből csinálja, sőt, hallottam még pulyka húsból is gulyást. Na akkor az szerinted meg mi a bré? |
40311. Bordal (2024-04-16 13:54.50) |
Bambi!
Sohasem állítottam, hogy értek a focihoz. Hogy remek szakács vagy-e erről még nem tettél tanúbizonyságot. Most jól figyelj ide! Leírom mégegyszer. Bármi másból főzöd azt a bizonyost, az lehet roppant finom, csak éppen nem gulyás. Csak az ami lábszárból készül. Ezt próbáld meg értelmezni! |
40310. Törölt felhasználó (2024-04-16 13:44.45) - (válasz Bordal 40309. hozzászólására) |
Te meg a focihoz, vagy még ahhoz sem!;)
Kérlek, én remek szakács vagyok, csak utálok főzni. Hogy ki milyen húst tesz bele, bármibe is, azt döntse el saját maga. A mákos tészta pedig finom, csak mintásat szarik tőle az ember. Mondjuk én nem igen eszem mákos dolgokat. |
40309. Bordal (2024-04-16 13:41.49) - (válasz Törölt felhasználó 40308. hozzászólására) |
Lerí rólad hogy csak a Nutellához értesz. :)Amit írsz a nyakról meg a hátszínről az húsleves nem pedig gulyás. |
40308. Törölt felhasználó (2024-04-16 13:39.14) |
A marhalábszár egy inas, rágós szar.
Ha már marha akkor nyak vagy hátszín, az legalább szín hús, nem pedig bőnyeg! |
40307. Bordal (2024-04-16 13:15.51) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40306. hozzászólására) |
Világos! Sőt csak abból. Azon belül is lábszárból. Finom lehet az a bizonyos másból is, csak éppen nem gulyás.
Bocs kedves DI! Nem engem kérdeztek csak beleütöttem a nózim! Mea culpa! |
40306. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-16 13:06.39) - (válasz DI_ 40304. hozzászólására) |
marhából? |
40305. Bordal (2024-04-16 12:48.46) - (válasz DI_ 40304. hozzászólására) |
A gulyásleves már önmagában is fejedelmi. Amit utána írtál meg se láttam! :( Add a kutyáknak! |
40304. DI_ (2024-04-16 12:34.41) |
Gulyásleves csipetkével,mákos tészta |
40303. Bordal (2024-04-14 16:01.28) - (válasz Bordal 40302. hozzászólására) |
Folyt köv: Kittenberger Kálmán -ki az ki ne tudná ki is volt ő azt mondta(és csinálta is), hogy ez a bizonyos töltött gombát ő lazacgombából készítette. Tudom, nem minden fa tövében terem a lazacgomba, de az érdekesség kedvéért megemlítettem. |
40302. Bordal (2024-04-14 14:09.26) - (válasz DI_ 40298. hozzászólására) |
Ugye, ugye?? Te is szeretsz jókat enni. A töltött gombát persze nem csiperkéből képzelem el. Ki kell menni a piacra és szétnézni valami nagyobb kalappal bíró gomba után. |
40301. Evile-Elvis- (2024-04-14 13:37.27) |
Mars csoki, egy kartonnal. |
40300. Törölt felhasználó (2024-04-14 13:34.31) |
Nutella, egy üveggel. |
40299. DI_ (2024-04-14 13:02.33) |
Hentes tokány,jázmin rizs |
40298. DI_ (2024-04-14 13:02.03) - (válasz Bordal 40297. hozzászólására) |
juhtúróval töltött gombát már kóstoltam fincsi |
40297. Bordal (2024-04-12 19:46.57) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40296. hozzászólására) |
Meg még egy és más. Pl. juhtúróval töltött gomba platnin sütve, gombafasírt stb. |
40296. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-04-11 16:13.59) - (válasz Bordal 40295. hozzászólására) |
Gyerekkoromban nem volt ismert a rántott gombafejek. Bankettünk a Gellért szállóban volt, ott ettem először gombafejek rántva, rizs tartár. Otthon gombaleves, gombapörkölt volt gombából. |
40295. Bordal (2024-04-10 19:06.54) - (válasz DI_ 40294. hozzászólására) |
Drága apám emlékére ma rántott gombafejek voltak. Persze nem kék galambgombából, mert azt csak tőle kaphattam, de megtette helyette a portobello gomba, amely ugyanolyan nagy kalapú és finom is. Négy darab egy csomagban. A kalap átmérője 10-13 cm, úgyhogy degeszre eheti magát az emberfia. Én, mint írtam volt kirántottam őket, de sokféleképp el lehet készíteni, és szerinem ízletesebb a csiperkénél. |