Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2025-01-30
A szent füge magja
Dahomey - Kik vagyunk?
Élőhalottak!
Jókislány
Társ

2025-01-23
A brutalista
A vörös sziget
Éretlenségi
Paddington Peruban
Szicíliai randevú

2025-01-16
Csak lélegezz
Farkasember
Határtalanul
Szerethető
Véletlenül írtam egy könyvet

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Transformers Egy *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (DVD)
Árok *Magyar szinkronnal - Import* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A szürke ötven árnyalata
- SuperTV2, 22:30
Pusztító
- Filmbox Extra HD, 23:00
Mobil
- Film+, 23:25
Eldorádó, az elveszett város
- Viasat Film, 23:25
A 39-es ügy
- Paramount Network, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Ewen Bremner (53)
Richard Roxburgh (63)
Gail O'Grady (62)
David Patrick Kelly (74)
Jack Reynor (33)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Fresh - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Panelkapcsolat - Vélemények
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az egészség ellenszere aaaaa
Irina Alfyorova aaaaa

 

Fórum - Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni? (16. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... végére
40337. Bordal (2024-04-17 10:59.58)   - (válasz Dobsony 40336. hozzászólására)
Világos!
Színe javát eddig is tudtam a dolognak. Alföldi gulyások elmeséléséből. De soha nem derült fény arra, hogy miért pont a marhalábszárból készítetteket tartja a köztudat gulyásnak. Mert az eredeti úgy készül, hogy beleaprítják a bográcsba a marhahúst - nem taglalják melyik részét. Hozzá a megfelelő mennyiségű hagymát, piros csöves paprikát (csínján a kapszaicinnel), fölöntik annyi vízzel hogy éppen ellepje, és a tűz fölé lógatják. Amikor fölforrt meg lehet sózni, paprikázni. És menni a dologra. Időnként ránézni és pótolni az elforrt vizet. Mikor megpuhult jöhet a krumpli, de semmi egyéb. Így eszi a ridegpásztor. Az összes többi (zöldségek, csipetke már konyhatechnikai kellékek és nem tartoznak a kifejezetten gulyásnak nevezett ételek közé.)
S végül, hogy miért kardoskodtam a lábszár mellett? Mert volt alkalmam hosszú évtizedek alatt kóstolni így is, úgy is. S jött hozzá a vélemények sorozata, amely a lábszár mellett tört lándzsát, és én a tapasztalataim alapján emellett döntöttem.
Amit te hisztinek méltóztattál titulálni nem volt egyéb, mint egy magánvélemény, amely mellett kitartottam.


40336. Dobsony (2024-04-17 10:17.52)   - (válasz Bordal 40335. hozzászólására)
Röviden: magyaros étel, minek az alapja a vöröshagyma+paprika+fűszerek+szalonna, melyet húsokkal(marha, birka, sertés, szárnyasok is akár) rövid lében pörkölnek, főznek és ha levesnek akarják akkor bezöldségelhetik(alföldi style), felhúzhatják vízzel és burgonyát tesznek bele.
itt a wikipédia link, sok érdekes dolgot megtudhatsz belőle.
[link] )



40335. Bordal (2024-04-17 08:47.06)   - (válasz Dobsony 40330. hozzászólására)
Most jön a gasztronómia, vagy a konyhatechnika. Azt mondod nem attól lesz a gulyás gulyás, hogy lábszárból készül vagy valami másból. Hanem akkor mitől? Te szakember vagy. Fejtsd ki lécci, mondd el a frankót! Szívesen meghallgatom.


40334. Bordal (2024-04-16 19:39.39)  
Mit mondott Pósalaky úr?
Ugorjunk! :)


40333. Törölt felhasználó (2024-04-16 19:11.34)  
Naaa, főzzetek nyugodtan!
Egész jól megjött az étvágyam.
Már itt se vagyok, csak az a fránya szólánc csalt ide...

Különben meg milyen szép verset kapott a Bambikájától?
Akkor meg mit hisztizik? Nem éértem.. 😅

Szóval, meséljetek, marha jó lett a kaja? 🥳




40332. Törölt felhasználó (2024-04-16 18:43.24)   - (válasz Dobsony 40331. hozzászólására)
Akkor most jön a békülős sze*?!
Cukiii! 🎸🎶❤️‍🔥
De irigylem őket!
Királyság! 🥳

Ja, majd ha megfőtt az étel! De jó rágós lehet, ha ennyi ideig kell főzni! 😁
Vagy lehet, nagyon amatőrök vagytok?! 😉🥳


40331. Dobsony (2024-04-16 18:34.21)   - (válasz DI_ 40328. hozzászólására)
Hagyd, idegállapotban van, mert a szerelme felbaszta az agyát, pedig ismerhetné Bambit.


40330. Dobsony (2024-04-16 18:33.12)   - (válasz Bordal 40327. hozzászólására)
Ha kívánod hozzád se szólok.
Elgurult a gyógyszered vagy mi a rák van veled?
Ne froclizzalak?
Az csúnya dolog, szerintem nem csak én nem értem a hisztidet.
A gulyásleves meg nem attól lesz gulyás, hogy lábszárból vagy a marha egyéb alkatrészeiből csinálod.
Én ettem már bélszínből is gulyást, nem húslevest.
Menj, azt a cupákot szed ki a lábszárból.... ezt a marhaságot.


40329. Törölt felhasználó (2024-04-16 18:22.26)   - (válasz Bordal 40327. hozzászólására)
Ez aztán fontos!
A lábszár!
Gratula!
Várj! Kitalálom ezt énekled közben, (és persze rám gondolsz):
Bocsi, boci, tarka...🎸🎶

Nem jöttek még értetek az oviba? Jajajj... 🥳


40328. DI_ (2024-04-16 18:20.18)   - (válasz Bordal 40326. hozzászólására)
Mert máshogy nem tudom nevezni gulyáslevest főztem jó minőségű pirospaprikával csak mint mondtam nem kaptam marhalábszárat ezért marhacombb került bele.Semmiképp sem húsleves ;)


40327. Bordal (2024-04-16 18:17.26)   - (válasz Dobsony 40325. hozzászólására)
Most neked magyarázzam a szakembernek, hogy a lábszárat is meg lehet főzni vajpuhára? Előtte a hártyáitól és az egyéb kifogásolt cafrangjaitól meg kell tisztítani, aztán hajrá! A lábszárnak olyan különleges, semmivel össze nem hasonlítható íze/aromája van, hogy aki azt nem érti/érzi/tudja felfogni, annak hiába magyarázom.
És még valamire megkérlek! Ne froclizz engem még viccből se! Ha megteszed, megköszö9nöm!


40326. Bordal (2024-04-16 18:10.09)   - (válasz DI_ 40324. hozzászólására)
Engem a méreg evett, hogy belementem ebbe az ostoba vitába. Valóban mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Én lábszárból és konyec filma!
Ha marhacombból főzted akkor te is "csak"(figyelj az idézőjelre!) húslevest főztél. De akkor miért nevezted gulyásnak?


40325. Dobsony (2024-04-16 18:08.18)   - (válasz DI_ 40324. hozzászólására)
Teljesen jó a combból is, ne higgyetek Bordalnak!🙂
Amúgy abban igaza van, hogy lábszárból az igazi, de aki nem szereti a cupákos húst annak mondhatod, hogy abból kell csinálni.


40324. DI_ (2024-04-16 17:57.33)  
Hú de jó sokat írtatok ezt már szeretem :)
A gulyáslevest most marhacombból főztem de csak azért mert nem kaptam marhalábszárat.Egyébként a legtöbb esetben azzal készítem.
Na de ma ki mit evett?


40323. Dobsony (2024-04-16 17:39.57)   - (válasz Independence 40322. hozzászólására)
Nekem is megvoltak a helyeim, ahol szinte mindig lehetett kapni rántott borjúlábat. A Gorsiumnál megállónàl az M7-en levő étteremben anno voltam, de meg nem mondom mit ettem.
Érdekesség: pàr éve vettem borjúlábat fagyasztva, holland import ????, hova tűntek a magyar borjúk lábai?
Ebben az időben a szállodában egy vasárnapi ebédnél tettek ki rántott borjúlábat. Kérdezem a séftől, hát ez honnan, kitől, mennyiért?
Holland, fagyasztott! - mondja.
Mi történt csóri holland borjúkkal az idő tájt. Azóta eltűnt, a hollandok rájöttek milyen jó kaja is a lába a bornyúnak. ;)


40322. Independence (2024-04-16 16:57.48)   - (válasz Dobsony 40321. hozzászólására)
Nem szállok vitába Veled, Te vagy a szakember! :) Én csak - laikusként - étlapról, tányérról ismerem, de nagyon szereteeeeem...:) Létezett egy étterem - az M7 mellett, úgy hívták, a közelben feltárt római település nevéről, hogy Gorsium, sokszor ettem ott! Jó kis hely volt! S a XV. kerületben, Palotán, annak idején a "Sport Étterem"...! (Nem tudom, létezik-e még, vagy őrzi-e régi hagyományait, de sok "ínyenc" járt oda, a "menő" körökből is, orvosok, ügyvédek, akik egy jót akartak enni, titokban :)! Netán, jóllakni..., igaz, ez ma már az "összekent tányérok korában" szinte proli hozzáállás...! ) Pompás erőleves, békebeli májgombócleves, velős pacalpöri, s persze, a borjúláb...! :)


40321. Dobsony (2024-04-16 16:36.54)   - (válasz Independence 40315. hozzászólására)
Okosakat írsz, nagyon megéheztem mivel imádom a rántott borjúlábat és a körömpörit is. 😀
Annyit hadd tegyek hozzá, a borjú lábfeje pata nélkül van kirántva, nem a lábszára. Lábszár = borjúcsülök.


40320. Bordal (2024-04-16 15:48.21)  
Az indító téma DI részéről a gulyásleves volt. A téma meglehetősen elkanyarodott.


40319. Independence (2024-04-16 15:21.02)   - (válasz Törölt felhasználó 40318. hozzászólására)
Soha ne higgy, a látszatnak!


40318. Törölt felhasználó (2024-04-16 15:16.39)   - (válasz Independence 40317. hozzászólására)
Legalább neked jó a kedved.


40317. Independence (2024-04-16 15:13.46)   - (válasz Törölt felhasználó 40316. hozzászólására)
Bordalért kár lenne...:) Nőknek meg szoktam..., mármint főzni! ;) Igaz ritkán, mert kevesek voltak méltóak rá. Van abban/ebben egy ..., olyan feeling, ami, már-már majdnem erotikus. Együtt könnyezni a hagyma felett..., annyira romantikus...:) Nyuszikat, őzikéket hanyagolom - pedig szeretem a vad ételeket-, de legginkább, a vad életet! ;) A picsába...! Már, megint miket beszélek! Lófaszt, nem bánom! :)))


40316. Törölt felhasználó (2024-04-16 14:59.13)   - (válasz Independence 40315. hozzászólására)
Natessék!
Remélem Bordal eret vág.

De 1-et kérek, őzikéből ne csináld!
Az őzike aranyos, meg a nyuszika is, őket NEM szabad megenni, csak simogatni.:)

Egyébként sokkal jobban szeretem, ha nekem/rám főznek, csak szólok..


40315. Independence (2024-04-16 14:51.25)   - (válasz Törölt felhasználó 40312. hozzászólására)
Gulyás - újragondolva :) - amúgy, én is szeretem a lábszárat..., nagyon is, nemcsak a marháét! ;) Legutóbb combból csináltam - azt is szeretem :) - s finom lett. Hátszín - s főleg bélszín - inkább rozéra sütve. Egy kis megfelelő mennyiségű faggyú, s zsírszövettel átszőtt, jó mínőségű husi kell hozzá. Meg némi "szakértelem", az elkészítéséhez. Ám..., az örök kedvenc, a borjú lábszár, rántva, tartárral, s persze - na, ez olyan nagyon magyar - a körömpöri, főtt krumplival, puha, friss kovászos kenyérrel - nyáron kovi ubival, télen, savanyúsággal - mikor beletöröd a krumplit a szaftba? Hmmm...! Jó, ez nem olyan "elegáns" kaja! Ez igaz! Megéheztem...:)


40314. Törölt felhasználó (2024-04-16 14:24.38)  
Jah, vakvágány.


40313. Bordal (2024-04-16 14:15.24)  
Bambi!
Azt hiszem itt befejeztük. Ismersz engem más vágányról is. Ez az útszéli, parlagi stílus nem az én kenyerem.


40312. Törölt felhasználó (2024-04-16 14:00.36)   - (válasz Bordal 40311. hozzászólására)
Lófaszt!

Ismerek olyat, aki sertésből csinálja, sőt, hallottam még pulyka húsból is gulyást.
Na akkor az szerinted meg mi a bré?


40311. Bordal (2024-04-16 13:54.50)  
Bambi!
Sohasem állítottam, hogy értek a focihoz. Hogy remek szakács vagy-e erről még nem tettél tanúbizonyságot. Most jól figyelj ide! Leírom mégegyszer. Bármi másból főzöd azt a bizonyost, az lehet roppant finom, csak éppen nem gulyás. Csak az ami lábszárból készül. Ezt próbáld meg értelmezni!


40310. Törölt felhasználó (2024-04-16 13:44.45)   - (válasz Bordal 40309. hozzászólására)
Te meg a focihoz, vagy még ahhoz sem!;)

Kérlek, én remek szakács vagyok, csak utálok főzni.
Hogy ki milyen húst tesz bele, bármibe is, azt döntse el saját maga.
A mákos tészta pedig finom, csak mintásat szarik tőle az ember.
Mondjuk én nem igen eszem mákos dolgokat.



40309. Bordal (2024-04-16 13:41.49)   - (válasz Törölt felhasználó 40308. hozzászólására)
Lerí rólad hogy csak a Nutellához értesz. :)Amit írsz a nyakról meg a hátszínről az húsleves nem pedig gulyás.


40308. Törölt felhasználó (2024-04-16 13:39.14)  
A marhalábszár egy inas, rágós szar.
Ha már marha akkor nyak vagy hátszín, az legalább szín hús, nem pedig bőnyeg!


elejére ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... végére
 
Multi Kollagén tudnivalók és vásárlás

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk