Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Végjáték - Film+, 18:45 |
Miután - Viasat Film, 18:50 |
Beverly Hills-i zsaru - Mozi+, 18:50 |
Minden kút Rómába vezet - Film Café, 19:10 |
A csaló - Filmbox Extra HD, 19:20 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Walter Hill (83) |
Antonio Cupo (47) |
Jemaine Clement (51) |
Sarah Shahi (45) |
Mehdi Nebbou (51) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken |
Borbély Alexandra |
40240. Törölt felhasználó (2024-03-19 19:01.19) |
Micsoda szarokat esztek... |
40239. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-03-19 14:31.42) - (válasz Bordal 40236. hozzászólására) |
újkelből, drága, de kell! |
40238. Bordal (2024-03-19 09:02.48) - (válasz Dobsony 40237. hozzászólására) |
Detto! :) |
40237. Dobsony (2024-03-18 20:19.32) - (válasz Bordal 40236. hozzászólására) |
Jelentkezem! :)
Tudom az eredeti receptben nincs pirospaprika, de én azzal csípem. Megcsinálom pörköltnek a darált húst, jó szaftosra. |
40236. Bordal (2024-03-18 18:08.38) |
A rakott kelt ki szereti? Mert én nagyon. Iszonyú mennyiséget meg tudok enni belőle. :) |
40235. Bordal (2024-03-18 16:59.29) - (válasz DI_ 40234. hozzászólására) |
És a hónap hátralévő részében mit ettetek? Rántott levest? :) |
40234. DI_ (2024-03-18 16:57.17) - (válasz Bordal 40233. hozzászólására) |
Életemben egyszer ettem.Egy különleges alkalomkor csinált anyám szarvasgombás fasírtot.A szarvasgombát a Nagycsarnokból szerezte. |
40233. Bordal (2024-03-18 16:40.13) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 40232. hozzászólására) |
Nem is fogsz! Szarvasgombából nem szoktak gombapörköltet készíteni. Eleve nem szabad főzni! Ételkülönlegességekben is csak nyomokban fordul elő. Inkább fűszernek nevezném. Az ára is olyan, mint a valódi sáfrányé. Csillagászati. |
40232. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2024-03-18 16:31.00) |
Még sosem ettem szarvasgombát, legtöbbször szegfű gombát ettem. |
40231. Lifeisamovie (2024-03-17 21:49.51) |
Innivaló is legyen már, ma kis bél íz beugrik :P |
40230. Bordal (2024-03-17 07:04.11) - (válasz Dobsony 40229. hozzászólására) |
Nem vagy egyedül a szarvasgomba ízének szeretetével. Pedig a korább írásomban említett gombász és túrázó apám szarvasgombát soha nem hozott - sajnos. Én pedig sokadmagammal nem engedhetem meg a finanszírozását még ha kevés mennyiségre van/lenne szükségem se. |
40229. Dobsony (2024-03-16 20:29.09) - (válasz Bordal 40228. hozzászólására) |
Be persze, a szárazárú raktárba a melóhelyen.
Feketeborsos, szarvasgombás ricottakrém. Olasz, azzal ízesítem majd a krumplipüré egyik részét. Nem mindenki szereti nálunk a szarvasgomba ízét, sőt leginkább csak én szeretem. :) |
40228. Bordal (2024-03-16 19:52.37) |
Szarvasgombás! Hm! Betörtél valahova netán? |
40227. Dobsony (2024-03-16 18:11.00) |
Holnap borjúszeletet készítek Dubarry módra, csak nem karfiollal hanem brokkolival.
Szarvasgombás és natúr burgonyapüré lesz mellé. |
40226. Pepe Silvia (2024-03-15 15:14.38) - (válasz Dobsony 40225. hozzászólására) |
Hasnyálmiriggyel még ok vagyok, viszont eddig nem tudtam milyen az, ha baszakszik az epe, de a múltkor megtapasztaltam, ráadásul pont az egyik kedvenc kajámnál. Szárazbableves füstölt csülökkel, sok ecettel, kevés lilahagymával bele aprítva. Előre tartok attól, mi lesz legközelebb..de nyilván megkockáztatom, max beveszek egy no-spát.:D |
40225. Dobsony (2024-03-15 14:08.31) - (válasz Pepe Silvia 40224. hozzászólására) |
Két sörrel lekisérve, közel a hasnyálmirigy gyulladás. ;)
Amúgy ez csak félig-meddig vicces, a legrosszabb kombó, ha nem túl erős a bélrendszered. |
40224. Pepe Silvia (2024-03-15 13:56.39) - (válasz Dobsony 40220. hozzászólására) |
Van még egy kaja, amire felhúzzák az emberek a szemöldöküket amikor mondom, hogy hidegen is kurvajó. A töltött káposzta.:) Főleg ha jó lecsósan van elkészítve. |
40223. DI_ (2024-03-15 13:51.38) - (válasz Dobsony 40222. hozzászólására) |
Kicit cípőszen 😆 |
40222. Dobsony (2024-03-15 13:48.44) - (válasz DI_ 40221. hozzászólására) |
Sűtrizs? Eeötcáz.
Szatyo kell? |
40221. DI_ (2024-03-15 13:46.59) |
Kínait főztem:tojásos pirított rizs marhahússal |
40220. Dobsony (2024-03-14 20:43.21) - (válasz Pepe Silvia 40219. hozzászólására) |
Erre nem tudok reagálni, sosem piáztam. :)))
Azé egy töltött csirkecomb valami kurvajó kaja hidegen is. |
40219. Pepe Silvia (2024-03-14 18:37.15) - (válasz Dobsony 40217. hozzászólására) |
A csirkehús pl. csak frissen sütve finom szerintem, viszont a tarját, oldalast én is jobban szeretem hidegen, miután már nem tocsog semmiben, jobban összeállnak az ízek és az állag is javul. Sok kenyérrel, almapaprikával..főleg hajnalban, ittasan hazaérve.:D |
40218. Dobsony (2024-03-14 18:04.56) - (válasz Dobsony 40217. hozzászólására) |
Baz+ !
2X is "isteni lett", így talán hihető is. :)) |
40217. Dobsony (2024-03-14 18:03.48) - (válasz Pepe Silvia 40216. hozzászólására) |
Kimondottan jól sikerült, bár tovább kellett sütni mint a szokásost. Isteni lett, az utolsó órára kapott mellé egy kis héjában félig főtt krumplit, ami átvette a fokhagyma, a só és a kisült oldalas-zsír ízét.
Isteni lett, de igazából majd holnap fogom jobban kiélvezni, mivel leginkább hidegen szeretem a sülteket, uborkával, ecetes paprikával, kenyérrel.... így az oldalast is. :D |
40216. Pepe Silvia (2024-03-14 17:55.59) - (válasz Dobsony 40211. hozzászólására) |
Persze, nálunk régóta családi vita tárgya disznóvágás idején, hogy mennyi cucc maradjon az oldalason, orján, mert ugyan mindenki zsírmentesen szeretné, de fater szalonnával rajta.:D |
40215. Pepe Silvia (2024-03-14 17:54.32) |
Pulykanyak raguleves volt ma, eddig kimaradt, a továbbiakban nem fog! |
40214. Törölt felhasználó (2024-03-14 17:41.30) |
Jó. Értem már. Megyek. Csak úgy reménykedtem, hátha itt találok barátokat. Valaki volt. Éreztem. Olyan nehéz elmennem innen. 😢 De legyen úgy, ahogy mondod. A sicc elég érthető szó.😢 |
40213. Dobsony (2024-03-14 13:52.55) - (válasz Bordal 40212. hozzászólására) |
Láttam már mikor megvettem.
Gondoltam kipróbálom, hátha nem ront rajta. Igazából szeretem a szalonnát, hátha így is bejön. :D |
40212. Bordal (2024-03-14 11:53.12) - (válasz Dobsony 40211. hozzászólására) |
Te, a szakértő hogy szaladhatál bele egy ilyen árúba? Nem nézted meg, vagy mi a fene? |
40211. Dobsony (2024-03-14 11:32.25) |
Vettem oldalast a sparba, mit is mondjak?
Anyázás előtt inkább megvárom a sütés utáni végeredményt. Nem tudom, találkozott bármelyikőtök olyan oldalassal amelynek a csont, a vékony zsír és a húsréteg utàn rajtahagyják a szalonnaréteget? Én még ilyet nem láttam, 2700,- ft kilója csonttal, zsírral most már szalonnával. :) Az amúgy 4,5 cm vastagságú hús így majd a duplàja. |