![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Julie & Julia - Két nő, egy recept - HBO2, 03:53 |
A lélekkovács - HBO3, 03:54 |
Egy zsák liszt - Filmbox Family, 04:55 |
Rabló-pandúr - Film+, 05:00 |
Előttünk a vízözön - Filmbox, 05:10 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Andy Garcia (69) |
Dan Lauria (78) |
Marley Shelton (51) |
Claire Danes (46) |
Tom Noonan (74) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
A különös kertész ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Julie Andrews ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2009-09-13 19:03.43 |
Mert a vegetarianizmusnak sok pozitív gazdasági, egészségügyi hatása van. Ezekről olvashatsz a fórumban, több linket is beírtam, de a témával foglalkozó oldalak is jól tájékoztatnak ezekről.
Én is szeretem a húst, de beláttam az előnyeit, nem kell az étkezési szokásaim miatt állatokat leöldösni, hogy nem létszükséglet, nem hiányzik, tökéletesen meg lehet lenni nélküle. Ha meg jót tehetek, miért ne tenném? |
2009-09-13 18:56.12 |
Csakhogy én nem úgy általában beszéltem a skizofréniával foglalkozó filmekről, hanem az ilyen történetről, mint amit ebben a filmben és az Egy Cs. E. c. filmben bemutattak.
Minden már csak hitványság lenne? Szerintem meg pont az Egy Cs. E. c. film egyáltalán nem hitványság, sőt. A skizofrénia bemutatása legalább ilyen jól sikerült abban is, ez az én véleményem és látványosságban és a rafináltságban is legalább ugyanilyen szinten van. Viszont ott Nash professzor egy teljesen más világban él William-mel, emiatt más problémákkal szembesül. |
2009-09-13 18:10.15 |
Én is most láttam ezt a filmet először. Én úgy éreztem, hogy a fogyasztói társadalom számára közölt kritika ebben a filmben nem jött át elég erősen, persze lehet, hogy csak nekem nem. Számomra ez a film Tyler és a Narrátor folyton változó viszonyáról szólt. Arról, ahogy Tyler oktatja a Jack-et, nagy bölcsességeket, tudást közöl vele, mint mester a tanítványával, és ő egyre magasabb szintre kerül.
A film csavaros története nagyon hasonlít az Egy csodálatos elme c. filmére. Ezt a skizofréniás témát nem kellene többször elsütni szerintem, kétszer elég volt. Visszagondolva a filmre számomra ennek a betegségnek a bemutatása dominál. Az, hogy egy bomlott elme milyen komplex és bonyolult fantáziavilágot tud létrehozni. Aki ebben szenved egyáltalán nincs tudatában, hogy az elméjének a fogságában van, csak külső segítséggel tud rájönni. |
2009-09-13 17:34.20 |
Sajnos nagyon kevés vega van még. A téma indulatokat szül - főleg a húsevők részéről. Ha van valami témába vágó kérdésed, véleményed írd meg nekünk! |
2009-09-13 17:31.55 |
"Én asszem belasultam...ez nem egy vega fórum???"
+1 Jó lenne visszatalálni a témához! :) |
2009-09-13 16:59.32 |
Az valóban kiábrándító szokott volt lenni. |
2009-09-13 09:14.55 |
Köszönöm Timo74! Amit csak lehetett, összeszedtem az internetről és beküldtem a filmkat e-mail címére. Most már csak azt kell kivárnunk, hogy felrakják. (Az általad megadott címen voltak a legjobb képek) :) |
2009-09-12 21:40.32 |
Most már kezd kellemetlen lenni számomra ez a beszélgetés, lépjünk túl a dolgon szerintem. |
2009-09-12 21:38.09 |
Akkor most hogy is van ez? Végigolvasva a topikot a villamos Miskolcról származik, de itt Bp-en a HHH-en forgatták a jeleneteket, amiben szerepel, utána pedig visszavitték Miskolcra? Ez egy kissé fura szerintem. |
2009-09-12 21:25.03 |
Köszönöm hogy leírtad ezeket, de azt hiszem nem tudtam jól átadni, mire lenne szükségem és mi az amit gondolok és érzek a zenéjükkel. Mindegy, felejtsük el! :) |
2009-09-12 21:19.11 |
Akkor ebben maradunk. :) |
2009-09-12 21:17.08 |
Szarvasgomba:
Én ki fogom próbálni. Lehet, hogy csak mint fűszerként, de már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet az íze. |
2009-09-12 21:15.41 |
"na és ettetek már sushit? egyszer megkóstoltam de mily meglepő, az sem ízlett :D"
Nem, de végül is nyers halhús rizzsel, ha jól tudom. Nem lehet rossz. |
2009-09-12 21:14.54 |
Kagyló: kipróbáltam azt is, nem ízlett. Lehet, hogy nem sikerült jól elkészítenem. Kissé még rágós is volt és olyan tengerízű, vagy milyen. Egyszóval nem jó.
Rák: nagyon finom volt |
2009-09-12 21:12.43 |
Én egyszer ettem ilyen angolosan elkészített sült húst, de nem hiszitek el, majdnem elhánytam magam tőle. A külseje rendesen meg volt sülve a belseje meg majdnem olyan félig meddig. Tényleg, ahogy mondják, kissé véres volt. Eszméletlen undorító egy étel, nincs (legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne) a magyar konyhában párja. |
2009-09-12 21:07.44 |
Nagyon nagy a csábítás szerintem is, de ellent kell tudni állni. Beszéltem olyanokkal is, akik szerint az a túl tömény vaníliás, fahéjas, égett cukros illat nem étvágygerjesztő, hanem inkább elriasztó. Szinte menekültek az ilyen helyekről, mert visszataszítónak találták a szagokat. |
2009-09-12 21:04.03 |
A konzerv gombában már többször csalódtam (még a méregdrága üvegesekben is). Azt hiszem a vegáknak érzékenyebbé válik az ízlelésük. Nagyon érezni rajtuk valami vegyi anyag ízét. Nem tudom mi lehet az, tartósítószer, vagy a fémdoboz miatt van, de elég kiábrándító. Ha gombát csinálok (és bizony mostanában elég sűrűn), akkor megveszem frissen és nem sokkal utána el is készítem. Így még sohasem kellett kidobni. |
2009-09-12 20:59.03 |
"És a csiga, meg az osztriga milyen lehet? :D"
Csigát mindenképpen ki akartam egyszer próbálni. Összeszedtem pár darabot, hogy majd megcsinálom magamnak. A recept szerint forró vízbe kellett beledobni, és utána feldolgozni. Feltettem a tűzhelyre a nagy lábost, felfőztem a vizet és odakészítettem a csigákat. Egyszerűen nem tudtam megtenni, nem tudtam az élő állatokat beledobni a lobogó vízbe. Azóta sem ettem csigát, és (minden valószínűség szerint) nem is fogok. Az osztrigát eszik nyersen, ugye? Citromot csepegtetnek rá és a kagylóhélyból kiszürcsölik. Állítólag nagyon finom, bár nem biztos, hogy mindenki rajong érte. |
2009-09-12 20:53.54 |
"Én sem ölök, semmilyen állatot...kivéve a legyet, és a szúnyogot! :DD
Persze, erre gondoltam, hogy te nem így nőtél fel." Azokat én is. Lelkiismeret furdalásom van miatta. Valahogy ezen a dolgon még változtatnom kell, valami megoldás kell, hogy legyen. |
2009-09-12 20:50.28 |
"Ja, meg a ruszlit sem! :D"
Ruszlit nagyon kedveltem. Meg a füstölt halat is. |
2009-09-12 20:48.50 |
"Na és a halászlében pl. az ikrát, és a haltejet ki eszi meg? Mert én, meg azt nem!"
Én imádtam mindkettőt! Egyébként is a halászléért bolondultam. A fej nekem valahogy nem jött be. |
2009-09-12 20:47.23 |
"Ma ebédre pl. köröm pörkölt volt...na nem a kedvencem, de ettem belőle. Van aki pl. ettől is iszonyodik, én nem."
Én sem sőt. Köröm- és csülökpörkölt nagy kedvenceim voltak. Nálunk a menzán egybe csinálták a kettőt, sőt volt olyan is, hogy pacallal vegyítették. Az sem volt semmi. |
2009-09-12 20:45.23 |
"Pedig a zúza pörkölt is nagyon finom."
Bizony, én is nagyon kedveltem. Jól meg kell főzni, hogy igazán puha és omlós legyen. Kiváló az íze és úgy emlékszem könnyű ételnek számít. |
2009-09-12 20:43.47 |
"Nekem nem ízlik a csirkeaprólék. Legalábbis a máj ízre nem jön be,..."
Érdekes módon én a májat (semmiféle állatból) nem nagyon kedveltem (sütve), de csirkehúslevesben imádtam. |
2009-09-12 20:41.23 |
Bizony, vegaként méginkább. :-) Én száműztem az étrendemből a tésztaféléket is. Kenyeret fogyasztok, néha elég bőségesen. Talán ismeritek a fibrapan kenyeret (a madaras tecsóban árulják), na azt szoktam venni, nagyon tartalmas, kevés is elég belőle, hogy jóllakjon az ember. |
2009-09-12 20:38.48 |
"A nyakával lehet legózni! :))"
Ja igen, az volt a másik hosszas időtöltés. Tökéletesen alig lehetett leszopogatni a gerincről a kis húsdarabokat. A csigolyák közepén meg ott futott a velő, mint egy vastag cérnaszál. Az is finom volt. |
2009-09-12 20:36.42 |
A csirkehúslevesbe nálunk mindig belefőzték a lábat és a szárnyat is az aprólékokkal együtt és ezeket tálalták nekünk. Minden belsőséget kedveltem, a kaparóval percekig elszórakoztam. Az utolsó porcízületig lerágtam, legjobban a tenyere közepét élveztem. Sokszor addig rágcsáltam, amíg kihúlt a leves. |
2009-09-12 20:32.42 |
"amúgy életemben egyszer voltam desznyóvágáson, de azóta sem teszem be a lábamat, mert annál kiábrándítóbbat meg gusztustalanabbat én még nem láttam :S"
A seregben állandó konyhaszolgálatos voltam, így sokszor kellett a disznóhízlaldába járnom. Láttam én ott mindent, ami a sertéstartással együtt jár. Lényegében folyamatosan voltak vágások, húsból rengeteg fogyott. A mi kondásunk is megette a nyers, puha bőrt, sőt a disznó vérét mindig felfogta egy befőttes üvegbe és NYERSEN MEGITTA mindenki szeme láttára. Nagyon kedvelte, a szája olyankor mindíg sötétvörös, vagy inkább fekete volt tőle. A heréből mindig csinált magának jó kis pörköltet. |
2009-09-12 20:25.06 |
"tényleg, a szívet is utálom :D"
A szívet nagyon szerettem. Annak a fogyasztását más okok miatt már legalább öt éve elhagytam. |
2009-09-12 20:23.51 |
Igen, rend van az életemben, de speciel itt inkább érzelmi alapon indult a dolog, aztán átalakult értelmi megfontolássá és megérett egy döntéssé. Mindez kb 2 hónap alatt zajlódott le, de egy más szálon inspirálva voltam már lassan húsz éve. Szóval vegyes, volt érzelmi hatás is és volt analizáció is, meg megfontolt döntés. |