![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Kick-boxer - Vérbosszú Bangkokban - AMC, 22:45 |
Gyilkos a galériában - Viasat Film, 22:55 |
Vírus - Film Café, 22:55 |
Oroszlán - HBO, 23:46 |
Törékeny ártatlanság - Film4, 23:50 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Jennifer Aniston (56) |
Damian Lewis (54) |
Natalie Dormer (43) |
Alexandra Neldel (49) |
Matthew Lawrence (45) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
2022-es választás |
Alelnök (2018) - Vélemények |
Vicces videók - linkgyűjtemény :-) |
A Notre-Dame lángokban - Vélemények |
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Csábítás ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Georgia Groome ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2009-09-19 05:16.02 |
Helló!
Erre céloztál? http://www.filmkatalogus.hu/forum-21600-37 Ha igen, akkor én voltam a szökevény, lázadó banda vezére. :-) |
2009-09-19 05:02.40 |
Mentegetőzésnek hathat, de nem azért írom. A szarvasmarhák bőrének hasznosítása ruházati célokra mondhatni csak mellékes tevékenység - a húsipar melléküzemága (a sertések bőrének egy részét megeszik az emberek a másik részét feldolgozza a bőripar, a borjúk bőre az egyik legértékesebb anyag, a marhák majdnem minden bőrfelülete nagyon jól hasznosítható, a báránybőr is elegáns ruházati anyag) Ma már teljesen kiváltható lenne a bőrtermékek gyártása más anyagokkal, de tradícióból és azért, mert még mindig nagyon sok termelődik belőle a húsipar miatt (olcsó és valljuk meg jó alapanyag erre a célra) alkalmazzák.
Részemről igyekszem kerülni az állati bőrökből készült ruházati termékeket, vagy olyat választok, ami a lehető legkisebb mértékben tartalmaz állatbőrt. Már nem vásárolok ilyeneket, viszont nem dobom ki a meglévő holmiaimat. A prémesállatok tartásának ellenzője vagyok. A gyapjútermékeket imádom, szerencsére az egy vér nélküli eljárással kerül le az állatról. :) |
2009-09-19 04:34.14 |
Emlékszem arra a családra. Valahogy úgy volt, hogy az asszonyka belehalt a pránaevésbe, a pici gyerek majdnem, a férj túlélte. Börtönbüntetést kapott a férfi.
PRÁNAEVÉS, b...! Megáll az ész. (Másképpen fényevők) |
2009-09-18 21:49.58 |
Passz. Amiket itt leírtak a tejről, én már nem tudom... Hmmm. Olyan egy kategória talán, a nagyuzemi tehéntej méreg az emberi szervezet számára szerintük. (töprengő szmájli) |
2009-09-18 21:06.54 |
"Én azért megkérdeznék olyan fanatikus vegát aki abszolut nem eszik semmi állati fehérjét (mondván állatvédő hajlama miatt),hogy a tojást és a tejet miért hanyagolja?"
Talán mert utálja az állatokat és mindent, ami tőlük származik. :D Persze viccelek, de mondjuk miért ne lehetne egy ilyen (kicsavart) gondolkodás is. Egyébként a tej- és tejtermékfogyasztás ellen több elgondolkodtató érv van. Ezek táplálkozástudományi meggondolások, nem annyira állatvédelem, mint inkább emberi egészségvédelem. [link] [link] [link] A tojás (a megtermékenyítetlen) és a kaviár fogyasztás tiltása számomra ismeretlen terület még. |
2009-09-18 18:43.53 |
1. Az éhség érve a húsevéssel szemben
A világ éhezési problémáit meg lehetne oldani, a húsevés csökkentésével vagy elhagyásával. Az okok: 1, a legelők nagyon sok olyan területet vesznek el, ahol élelmet lehetne termeszteni; 2, hatalmas mennyiségű élelmiszert etetünk meg állatokal, amiket embereknek adhatnánk, csak hogy húst termeljünk Csak ebben az évben, 20 millió ember fog meghalni alultápláltság miatt. Minden 2,3 másodpercben meghal egy gyerek alultápláltság miatt. 100 millió embert lehetne megfelelően táplálni, ha csupán az amerikaiak csökkentenék 10%-kal a húsfogyasztásukat. Az Egyesült Államokban megtermelt kukoricának csak 20%-át eszik meg az emberek. A kukorica 80 és a zab 95 százalékát állatokkal etetik meg az USA-ban. A szekértők szerint ilyen módon a fehérje 90 százaléka kerül elpocsékolásra. Egy acre (0,42 ha) föld 40000 font (18 tonna) burgonyát lehet termelni vagy 250 font (112,5 kg) marhát eltartani. Az USA farmjainak 56 százalékát marhatenyésztésre használják. 1 font (0,45 kg) marhahús előállításához 16 font (7,2 kg) ehető mag vagy szója kell, melyet az éhezők táplálására is fordíthatnánk. 2. A környezet érve a húsevéssel szemben A világ környezeti problémáinak jó része megoldható lenne a húsevés csökkentésével vagy abbahagyásával, ideértve a globális felmelegedést, a termőréteg elvesztését, az esőerdők pusztítását és a fajok kihalását. A Föld hőmérséklete emelkedik. Ez a globális felmelegedés, az "üvegház-effektus", melynek elsődleges oka az elégetett szerves tüzelőből (olaj, gáz) származó szén-dioxid. Háromszor annyi szerves fűtőanayagot kell elégetni a húsközpontú táplálkozáshoz, mint a húsmentes táplálkozáshoz. Ha az emberek felhagynának a húsevéssel, a magasabb hőmérséklet veszélye jóval csökkenne. Fák, és különösen a régi erdőségek, nélkülönözhetetlenek a bolygó túlélése szempontjából. Elpusztításuk az egy fő oka a globális felmelegedésnek és termőtalaj pusztulásnak. Mindkettő csökkenő táplálékelőállításhoz vezetett. A húsevés az első számú oka ezen erdők pusztulásának. Az USA erdeiből 260 millió acre-t (109,2 millió ha) vágtak ki, hogy a hústermesztésnek legyen hely. Minden negyed font (~10 dkg) őserdőben termelt marhahúsért 25 négyzetláb (2,89 négyzetméter) őserdőt vágnak ki. Az USA termőtalajának 75 %-a veszett el. 85 % ebből közvetlenül az állattenyésztéshez köthető. Az erdőírtás másik pusztító hatása a növényi és állatfajok pusztulása. Minden évben 1000 faj pusztul ki az esőerdők hústermelés és egyéb célból való pusztítása miatt. Az arány évről-évre nő. Hogy kielégítse az USA húsfogyasztási igényeket, 300 millió font hús kerül importálásra évente Közép- és Dél-Amerikából. Ez a gazdasági ösztönzés kényszeríti ezeket a nemzeteket az erdeik kivágásához, hogy több legelő legyen. A rövidtávú érdek figyelmen kívül hagyja a Föld ökoszisztámájának hosszútávú, helyrehozhatatlan kárait. Valójában ezen országok kimerítik erőforrásaikat, hogy az amerikaiak asztalán legyen hús, míg az 5 év alatti közép-amerikai gyerekek 75 %-a alultáplált. 3. A rák érve a húsevéssel szemben A húsevőknél sokkal valószínűbb a rák, mint a vegetáriánusoknál. A 3,8-szeres a mellrák esélye azoknál a nőknél, akik naponta esznek húst, mint azoknál, akik kevesebb mint egyszer egy héten; 2,8-szeres a mellrák esélye azoknál a nőknél, akik naponta esznek tojást, mint azoknál, akik egyszer egy héten; és 3,25-ször nagyobb azoknál akik hetente 2-4-szer esznek vajat és sajtot, azokhoz képest akik csak egyszer esznek egy héten. A halálos petefészekrák 3-szor gyakrabb a naponta tojást fogyasztó nőknél, mint a heti egy alkalomnál kevesebbszer fogyasztóknál. A halálos prosztatarák 3,6-szor gyakrabb a naponta húst, sajtot, tojást és tejet fogyasztó férfiaknál, mint az alig vagy egyáltalán nem fogyasztóknál. 4. A koleszterin érve a húsevéssel szemben Tények mutatják, hogy 1, az Egyesült Államokbeli orvosok nincsenek kellőképpen kiképezve az egészség és táplálkozás összefüggései kapcsán 2, a húsevők igen nagy mennyiségű koleszterint juttatnak szervezetükbe, mely nagyon hajlamossá teszi őket a szívinfarktusra. Különös, de igaz, hogy az USA orvosait bevett szokás szerint rosszul képzik ki az egészség egyedüli legfontosabb tényezőjének a táplálkozásnak és tápanyagoknak a szempontjából. Az USA 125 orvosi iskolájából csak 30 követeli meg a hallgatóitól, hogy hallgasson táplálkozástant. Az átlagos hallgatott óraszám, melyet az USA orvosai 4 év alatt a táplálkozással kapcsolatos dolgokra fordítanak, 2,5 óra. Azaz az USA orvosai nincsenek megfelelőn felkészítve, hogy olyan ételek fogyasztásának csökkentéséről adjanak tanácsot, mint a hús, mely nagy mennyiségű koleszterint tartalmaz és a szívinfarktus egyik ismert okozója. A szívinfarktus az egyik leggyakoribb halálnem az USA-ban, minden 45 másodpercben meghal egy ember szívinfarktusban. A hímnemű húsevők esélye, hogy szívinfarktust kapva halnak meg, 50%, A húst nem evő férfiaknál ez 15%. A hús, tejtermék és tojásfogyasztás 10%-os csökkentésével, 10%-kal csökken a szívinfarktus esélye. Teljesen kihagyva ezeket a táplálkozásból, 90%-kal csökken ez az esély. Az átlagos koleszterinfogyasztás húsközpontú táplálkozás esetén 210 miligramm per nap. Annak az esélye, hogy szívinfarktusban hal meg, ha férfi és a vér koleszterin 210 miligramm naponta, több mint 50%. 5. A természetes erőforrások érve a húsevéssel szemben A világ természeti erőforrásai gyorsan fogynak a húsevés következtében. Jószág tenyésztése a húsuk miatt, nagyon rossz hatékonyságú módszere az élelem előállításnak. Kilóra nézve, sokkal több erőforrásra van szükség a hús előállításához, mint a gabona, gyümölcs vagy zöldség termesztéséhez. Például, az USA vízhasználatának több mint a felét az állattenyésztésben használják fel. Egy marha tenyésztéséhez szükséges átlagos napi vízmennyiségen elúszhatna egy romboló. Míg egy font búza előállításához 25 gallon (1 gallon=23,7 l) víz kell, egy font kaliforniani marhahús előállításához 5000 gallon szükségeltetik. Ugyanebből az 5000 gallon vízből 200 font búzát lehetne termelni. Ha a vízhasználatot nem támogatná a kormányzat, a legolcsóbb hamburgerhúsnak 35 USD lenne fontja. A húsevés vészjoósló ütemben meríti az olajtartalékokat is. Majdnem 79 kalória ásványi tüzelőanyag (olaj, gáz, stb.) kell egy kalória húsfehérje és csak 2 kalória tüzelőanyag kell egy kalória szója előállításhoz. Ha minden ember húsközpontúan táplálkozna, a világ olajkincse csak 13 évre volna elég. 260 évig tartana, ha az egész emberiség abbahagyná a húsfogyasztást. Azaz hússzor több idő lenne alternatív energiaforrás kifejlesztésésre. Az USA-ban felhasznált összes nyersanyag (farmok, erdészet, bányászat által termelt) 33 százaléka kerül felhasználásra az állattenyésztésben, míg a teljesen vegetáriánus táplálkozáshoz csupán 2%-a szükséges. |
2009-09-18 18:42.53 |
Folytatás:
6. Az antibiotikumok érve a húsevéssel szemben Tények mutatják a húsevés veszélyeit, mert a jószággal nagy mennyiségben etetnek antibiotikumot, hogy korlátozzák a staphylococci baktériumokat (köznevük: staph fertőzések), melyek egyre inkább immunissá válnak a szerek ellen. Az USA-ban felnevelt húsállatok betegek. Az élőállat ipar a betegségeket antibiotikumos táplálékkal próbálja kezelni. Nagy mennyiségű gyógyszer szükségeltetik e célból. Az USA-ban használt antibiotikum 55%-át a jószágokkal etetik meg. De ez csak részben hatékony, mert a baktérium, amelyik ezt a betegséget okozza, immunissá válik az antibiotikumokra. Például a penicilinnel szemben ellenálló staphyloccus baktériumok aránya az 1960-as 13%-ról 91%-ra nőtt 1988-ra. Ezek az antibiotikumok és-vagy az elpusztításra szánt baktériumok bekerülnek a piacokra jutó húsba. Ember számára nem egészséges ezt a húst fogyasztani. Az Európai Unió az USA-beli rutinszerű antibiotikumos élőállattáplálásra válaszként betiltotta az Egyesült Államokbeli eredetű hús importját. Az európaiak nem akarják a fogyasztókat ilyen súlyos egészségi kockázatnak kitenni. Összehasonlításképpen, az USA hús- és gyógyszeripara teljes mértékben támogatja az állati táplálék antibiotikumokkal való kezelését, behunyva a szemüket a fogyasztókat fenyegető betegségek felett. 7. A növényvédőszerek érve a húsevéssel szemben A legtöbb húsevő számára nem ismert, hogy az USA-ban előállított hús veszélyesen nagy mennyiségben tartalmaz halálos növényvédőszereket. Az általános hiedelem szerint az USA Mezőgazdasági Minisztériuma védi a fogyasztók egészségét rendszeres és alapos húsvizsgálatokkal. A valóságban kevesebb mint egy állatot ellenőriznek 250000 állatból, toxikus kémiai maradványokért. Hogy ezek a vegyianyagok ténylegesen bekerülnek a húsevő szervezetébe, bizonyítják az alábbi tények: Az USA-beli nők anyatajének 99%-a jelentős mennyiségű DDT-t tartalmaz. Ezzel éles ellentétben az USA-beli vegetáriánus anyák csak 8%-nak a teje tartalmaz jelentős mennyiségű DDT-t. Ez mutatja, hogy a DDT elsődleges forrása az anyák által elfogyasztott hús. Az anyatej elszennyeződése a húsban található klórozott szénhidrogé növényvédőszerek miatt 35-ször magasabb a húsevő anyáknál, mint a húst nem evőknél. Egy átlagos, szoptatott amerikai csecsemőknél a szervezetbe bejuttatottDieldrin növényvédőszer mennyisége 9-szerese a megengedett értéknek. 8. Az etika érve a húsevéssel szemben Sokan azok közül, akik vegetáriánusok lettek, etikai okból döntöttek így, olvasmányaik vagy személyes tapasztalataik alapján, látva az USA és más országok mészárszékeinek ezreiben naponta történő dolgokat: az állatok szenvedését az erőszakos befogáskor, kezelésüket és erőszakos halálukat. A fájdalmuk és rettegésük túlságosan sok. A mészárszék a végállomás azon állatok számára, melyeket húsukért neveltek fel. Bár a legtöbb húsevő nem sokat tud róluk, ezek a szörnyű helyek hatalmas mennyiségű állatot dolgoznak fel évente. Az USA-ban egyedül 660000 állatot ölnek meg óránként. Meglepő mennyiségű húst fogyasztanak a húsevők. Az átlagos fejenkénti mennyiség az USA-ban, Kanadában és Ausztráliában 200 font (90 kg) évente! Az átlagos amerikai 72 éves élettartama alatt körülbelül 11 marhát, 3 bárányt és birkát, 23 disznót, 45 pulykát, 1100 csirkét és 862 font halat fogyaszt el! Jó étvágyat! Azok akik kapcsolatba kerülnek a mészárszékekkel, nem tudnak segíteni, de megérinti őket amit látnak és hallanak. Akik a közelben laknak, naponta hallhatják a mészárlandó állatok rettegés- és rémületsikolyait. Akik bent dolgoznak, azok is látják és részt vesznek a csonkításban és gyilkolásban. A legtöbben kik ezt a munkát választják, nem sokáig maradnak meg ott. Az USA-ban az összes foglalkozás közül a vágóhídi munkások között van a legnagyobb cserélődés. És itt van a legnagyobb munkahelyi baleseti arány is. Forrás: A Nemzetközi Vegetáriánus Únió honlapja |
2009-09-18 18:39.43 |
Nagyon kevés alkalommal volt hozzá életemben szerencsém. Még a fórum kezdetekor olvastam Master tapasztalatait és máshol is hallottam a vele kapcsolatos problémákat. Ezért úgy döntöttem, hogy mellőzöm. Igyekszem olyan növényeket fogyasztani, amelyeket ősidőktől fogva (vagy legalábbis történelmileg számításba vehető ideje) a Kárpát-medencében termesztettek. |
2009-09-18 18:29.22 |
Fúj, te képmutató farizeus!!! Vizet prédikálsz és bort iszol. :D |
2009-09-18 17:27.44 |
Ezt nagyon jól megírtad, én nem tudtam volna ilyen kifejezően megfogalmazni.
(Ez a gondolat fórumindítónak is jó lett volna, grat!) |
2009-09-18 17:23.20 |
"A dohánygyári melós sem biztos hogy cigizik, a csokigyári melósok a csokinak a szagát sem birják egy idő után. Attól, hogy cukrász még nem kell sütit ennie.Egyébként sütit is lehet egészségeset csinálni kevés cukorral sok gyümölccsel, joghurttal. A csoki meg önmagában egyáltalán nem egészségtelen."
Így is van. Én is szeretem a csokit és az édességeket. |
2009-09-18 17:21.44 |
"Igen. KÉrlek felejtsétek el azt amit tegnap írtam."
Részemről OK, töröltem a témát. |
2009-09-18 17:20.29 |
Szia Master!
Őszintén mondom, hogy nagyon örülök, hogy visszatértél közénk! Remélem remekül fogod érezni magad köztünk! Ha van kedved gyere és látogass el a Kovács Krisztián fórumba is! |
2009-09-18 17:15.11 |
Leginkább úgy olvasok, ahogy le van írva. Semmi jele nem volt, hogy csak egy kedves hangú élcelődés lett volna. |
2009-09-18 06:00.52 |
Így már érthető, hogy olyan keserűség féle volt az előző hozzászólásaidban. Nem irigyellek az én munkám összehasonlíthatatlanul nyugisabb. Remélem, sikerült kipihenned magad így péntek reggelre és frissen, megnyugodva mehetsz melózni. |
2009-09-18 05:50.55 |
Szimpatikusnak, kedvesnek, jól szituáltnak tűnő fórumozóból nagyon hirtelen okoska lett Saint alexis. A jelek azt mutatják, nálad nagyon könnyű kiesni a pixisből. :-) |
2009-09-18 05:42.49 |
Oké, így most már értem.
Nem tudom, hogy ezek a dolgok, hogy jutottak eszébe, engem érdekelne, - ha már belekezdett, hogy mit is akart mondani. |
2009-09-17 21:37.26 |
Szia Saint alexis!
Neked mi a véleményed a fél-vega "üzemmódról"? Belefér ez szerinted a vega fogalomba? |
2009-09-17 21:32.43 |
Úgy érted, hogy ugyan magyarul beszélő, de nem magyar érdekekért dolgozó politikusok, vezetők? |
2009-09-17 20:37.31 |
Én sokkal sötétebben látom a mai magyar világot. Szerintem fillérekért elkótyavetyélnénk az ölajkincsünket (lásd pl a nemrégiben feltárt gázmezők, prosperáló állami kézben lévő vállalatok privatizációja, stb), és utána nagyon csodálkoznánk mindannyian (főleg a politikusaink), hogy hiteleket kell felvennünk az IMF-től, amibe beleroppan az ország. Ezekkel a vezetőkkel és ezzel a szemlélettel semmi esélye az országunknak nem csak a lapok osztogatására, hanem még az önállóságra sem.
:(( |
2009-09-17 20:21.59 |
Hú, nagyon igaz, igaz. Iszom minden szavadat.
Ráadásul most meg ott kuncsorgunk a púniónál, hogy segítsenek nekünk a szlovák nyelvtörvény ügyében. Azt' csodálkozunk, hogy tesznek a fejünkre. Gyermeteg viselkedés. |
2009-09-17 19:57.45 |
Akkor te érteni véled az összefüggést Gabbriella vegetarianizmusa és az ágyúdurranásról szóló megjegyzése között. Beavatnál? |
2009-09-17 19:47.43 |
Neked is Gabbriella!
Bár egy kicsit megijesztettél ezzel az ágyúdurranásos dologgal, nem értem. :) |
2009-09-17 19:44.04 |
Szerintem más ember sem lettem, az valami más kategória (vallás?). Nem lett megvilágosodásom, nem jelent meg Krisna, nem mély meditáció után nyertem el a tudást, vagy UFO-k raboltak el. Semmi ilyen nem történt, egyszerűen a korábbi életemben is volt már ilyen érdeklődésem és szimpátiám a témához, láttam a Halál 1000 arca c. filmet, utánajártam a témának, láttam az interneten videókat, hogy hogyan bánnak az állatokkal a vágóhidakon, olvastam könyveket melyek a vegetarianizmusról szólnak, szimpatikusnak találtam a vega hírességek gondolatait a vegetarianizmussal kapcsolatban és sokuk munkássága is tetszik. Közben egy munkatársam is vega lett, bár ő most már nem tartja. Ezek még más behatások eredményeképpen hoztam meg a döntést. Hiszem, hogy ezek a lehetőségek mindenki számára adottak, aki nyitott szívvel közeledik a téma iránt és érdeklődik. Ha úgy gondolja valaki dönthet mellette én örülök neki. |
2009-09-17 19:32.17 |
Ne bomolj már! :D |
2009-09-17 19:30.54 |
Így van, köszönöm Timo74! Nem vagyok tökéletes, a halat is állatnak tartom természetesen. Az egy gyengeség volt, erőtlen pont ebben a rendszerben, amit most már kijavítottam. Halat, akkor ettem még egy ideig, amikor elkezdtem. Be kell érni a dolgoknak na...
Egyébként ki kell ábrándítsalak, mert nem mindenben vagyok ennyire erős, más területen én is sok gyengeséggel küszködök, amiben meg bizonyára Te vagy erősebb. Ez nem a legfontosabb dolog az életben. |
2009-09-17 19:24.09 |
Köszönöm, lehet, hogy akkor élek vele. Nagyon jó ez a téma, bár nekem nem túl sok mondanivalóm van hozzá. Legfeljebb valamit írok témaindítónak. Juice látom nektek van róla véleményetek tényleg jobb lenne, ha te nyitnád meg.
Nem hiszem, hogy ez megvilágosodás, ez a szó szerintem mást jelent. Én sem tudom, hogy mi pontosan, inkább egyszerűen döntésnek (a vegetarianizmus mellett) nevezném. Ilyen szerintem nincs, hogy alacsonyabb életforma. Egyszerűen akik húst esznek, még nem érezték, nem látták, nem olvasták, azt, amit én. Bennem ezek hatására kialakult egy meggyőződés és szerintem ez mindenki számára elérhető, érthető dolog. Mivel én is húsevő voltam nemrég nagyon jól tudom, milyen az a helyzet, így most még egyszerre mindkét oldalról tudok véleményt formálni. Ez érdekes lehet gondolom. Más lenne a helyzet, ha gyermekkorom óta nem ettem volna húst. A topikot azért nyitottam, hogy megismertessem az érdeklődőket ezzel a gondolatisággal, hogy azok, akik nyitottak rá, bátorítsam hogy elkezdjék és a magamfajtáknak, akik már elkezdték tapasztalatokat cseréljünk. |
2009-09-17 18:33.20 |
Nem hiszem, hogy sokkal többet tudnék ezekről, mint ti. Jómagam és édesanyám az egészségügyben dolgozunk, így elég egyoldalú ismereteink vannak. A hagyományos orvoslásról nekem a személyes tapasztalataim sajnos nem voltak túl jók, de másoknál láttam nagyon jó eredményeket is.
Mindegy, nem szeretném, ha erre terelődne a téma, de akit érdekel nyithatna neki topikot, mert úgy látom még nincs. Vagy nyissak én? Juice, esetleg te? |
2009-09-17 18:10.06 |
A másik témához, csak annyit tennék hozzá, hogy ez egy mellékszál (modern orvostudomány vs. hagyományos orvoslás) és szerintem ne kalandozzunk el ebbe az irányba. Maradjunk a zöldségeknél. :) |
2009-09-17 18:06.37 |
Maradjon csak fent az a kalap, semmi különöset nem tettem. :)
Úgy emlékszem nem. Talán egy-két hétig volt hiányérzetem, de nem vészes, aztán azóta semmi. Csak azt tudom ismételni, amit már korábban elmondtam. Az történhetett, hogy mivel gondolatban (egy hosszas előzetes folyamat eredményeként) döntést hoztam ehhez igazodott a testem. Valójában Isten tudja, hogy miként alakultak a dolgok, innen visszatekintve semmi rendkívüli nincs a dologban. Én csak a saját utamat tudom megosztani másokkal, de nyilván ez nem működik mindenkinél ugyanúgy. Ezért csak azt tudom ajánlani, hogy senki ne divatból, ne utánzásból, ne vallási előírás miatt, hanem a saját személyes meggyőződéséből legyen vega. Ehhez olvasni kell, tanulmányozni a témát. Minden kis lépés jó az ide vezető úton. |