![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
A szabadság hangja *Jim Caviezel* (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
A bérgyilkos - Mozi+, 01:30 |
A szellemhajó - AMC, 01:35 |
Az apa ismeretlen - Film4, 01:50 |
Tűnj el! - RTL, 02:05 |
A Sakál árnyéka - Film Mánia, 02:25 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Tara Strong (52) |
Michael Ironside (75) |
Lochlyn Munro (59) |
Christina Ricci (45) |
Josh Brolin (57) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
A Notre-Dame lángokban - Vélemények |
Nosferatu (2024) - Vélemények |
Magyarázat mindenre - Vélemények |
2022-es választás |
Alelnök (2018) - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Nosferatu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Némedi Mária ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2009-09-12 21:40.32 |
Most már kezd kellemetlen lenni számomra ez a beszélgetés, lépjünk túl a dolgon szerintem. |
2009-09-12 21:38.09 |
Akkor most hogy is van ez? Végigolvasva a topikot a villamos Miskolcról származik, de itt Bp-en a HHH-en forgatták a jeleneteket, amiben szerepel, utána pedig visszavitték Miskolcra? Ez egy kissé fura szerintem. |
2009-09-12 21:25.03 |
Köszönöm hogy leírtad ezeket, de azt hiszem nem tudtam jól átadni, mire lenne szükségem és mi az amit gondolok és érzek a zenéjükkel. Mindegy, felejtsük el! :) |
2009-09-12 21:19.11 |
Akkor ebben maradunk. :) |
2009-09-12 21:17.08 |
Szarvasgomba:
Én ki fogom próbálni. Lehet, hogy csak mint fűszerként, de már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet az íze. |
2009-09-12 21:15.41 |
"na és ettetek már sushit? egyszer megkóstoltam de mily meglepő, az sem ízlett :D"
Nem, de végül is nyers halhús rizzsel, ha jól tudom. Nem lehet rossz. |
2009-09-12 21:14.54 |
Kagyló: kipróbáltam azt is, nem ízlett. Lehet, hogy nem sikerült jól elkészítenem. Kissé még rágós is volt és olyan tengerízű, vagy milyen. Egyszóval nem jó.
Rák: nagyon finom volt |
2009-09-12 21:12.43 |
Én egyszer ettem ilyen angolosan elkészített sült húst, de nem hiszitek el, majdnem elhánytam magam tőle. A külseje rendesen meg volt sülve a belseje meg majdnem olyan félig meddig. Tényleg, ahogy mondják, kissé véres volt. Eszméletlen undorító egy étel, nincs (legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne) a magyar konyhában párja. |
2009-09-12 21:07.44 |
Nagyon nagy a csábítás szerintem is, de ellent kell tudni állni. Beszéltem olyanokkal is, akik szerint az a túl tömény vaníliás, fahéjas, égett cukros illat nem étvágygerjesztő, hanem inkább elriasztó. Szinte menekültek az ilyen helyekről, mert visszataszítónak találták a szagokat. |
2009-09-12 21:04.03 |
A konzerv gombában már többször csalódtam (még a méregdrága üvegesekben is). Azt hiszem a vegáknak érzékenyebbé válik az ízlelésük. Nagyon érezni rajtuk valami vegyi anyag ízét. Nem tudom mi lehet az, tartósítószer, vagy a fémdoboz miatt van, de elég kiábrándító. Ha gombát csinálok (és bizony mostanában elég sűrűn), akkor megveszem frissen és nem sokkal utána el is készítem. Így még sohasem kellett kidobni. |
2009-09-12 20:59.03 |
"És a csiga, meg az osztriga milyen lehet? :D"
Csigát mindenképpen ki akartam egyszer próbálni. Összeszedtem pár darabot, hogy majd megcsinálom magamnak. A recept szerint forró vízbe kellett beledobni, és utána feldolgozni. Feltettem a tűzhelyre a nagy lábost, felfőztem a vizet és odakészítettem a csigákat. Egyszerűen nem tudtam megtenni, nem tudtam az élő állatokat beledobni a lobogó vízbe. Azóta sem ettem csigát, és (minden valószínűség szerint) nem is fogok. Az osztrigát eszik nyersen, ugye? Citromot csepegtetnek rá és a kagylóhélyból kiszürcsölik. Állítólag nagyon finom, bár nem biztos, hogy mindenki rajong érte. |
2009-09-12 20:53.54 |
"Én sem ölök, semmilyen állatot...kivéve a legyet, és a szúnyogot! :DD
Persze, erre gondoltam, hogy te nem így nőtél fel." Azokat én is. Lelkiismeret furdalásom van miatta. Valahogy ezen a dolgon még változtatnom kell, valami megoldás kell, hogy legyen. |
2009-09-12 20:50.28 |
"Ja, meg a ruszlit sem! :D"
Ruszlit nagyon kedveltem. Meg a füstölt halat is. |
2009-09-12 20:48.50 |
"Na és a halászlében pl. az ikrát, és a haltejet ki eszi meg? Mert én, meg azt nem!"
Én imádtam mindkettőt! Egyébként is a halászléért bolondultam. A fej nekem valahogy nem jött be. |
2009-09-12 20:47.23 |
"Ma ebédre pl. köröm pörkölt volt...na nem a kedvencem, de ettem belőle. Van aki pl. ettől is iszonyodik, én nem."
Én sem sőt. Köröm- és csülökpörkölt nagy kedvenceim voltak. Nálunk a menzán egybe csinálták a kettőt, sőt volt olyan is, hogy pacallal vegyítették. Az sem volt semmi. |
2009-09-12 20:45.23 |
"Pedig a zúza pörkölt is nagyon finom."
Bizony, én is nagyon kedveltem. Jól meg kell főzni, hogy igazán puha és omlós legyen. Kiváló az íze és úgy emlékszem könnyű ételnek számít. |
2009-09-12 20:43.47 |
"Nekem nem ízlik a csirkeaprólék. Legalábbis a máj ízre nem jön be,..."
Érdekes módon én a májat (semmiféle állatból) nem nagyon kedveltem (sütve), de csirkehúslevesben imádtam. |
2009-09-12 20:41.23 |
Bizony, vegaként méginkább. :-) Én száműztem az étrendemből a tésztaféléket is. Kenyeret fogyasztok, néha elég bőségesen. Talán ismeritek a fibrapan kenyeret (a madaras tecsóban árulják), na azt szoktam venni, nagyon tartalmas, kevés is elég belőle, hogy jóllakjon az ember. |
2009-09-12 20:38.48 |
"A nyakával lehet legózni! :))"
Ja igen, az volt a másik hosszas időtöltés. Tökéletesen alig lehetett leszopogatni a gerincről a kis húsdarabokat. A csigolyák közepén meg ott futott a velő, mint egy vastag cérnaszál. Az is finom volt. |
2009-09-12 20:36.42 |
A csirkehúslevesbe nálunk mindig belefőzték a lábat és a szárnyat is az aprólékokkal együtt és ezeket tálalták nekünk. Minden belsőséget kedveltem, a kaparóval percekig elszórakoztam. Az utolsó porcízületig lerágtam, legjobban a tenyere közepét élveztem. Sokszor addig rágcsáltam, amíg kihúlt a leves. |
2009-09-12 20:32.42 |
"amúgy életemben egyszer voltam desznyóvágáson, de azóta sem teszem be a lábamat, mert annál kiábrándítóbbat meg gusztustalanabbat én még nem láttam :S"
A seregben állandó konyhaszolgálatos voltam, így sokszor kellett a disznóhízlaldába járnom. Láttam én ott mindent, ami a sertéstartással együtt jár. Lényegében folyamatosan voltak vágások, húsból rengeteg fogyott. A mi kondásunk is megette a nyers, puha bőrt, sőt a disznó vérét mindig felfogta egy befőttes üvegbe és NYERSEN MEGITTA mindenki szeme láttára. Nagyon kedvelte, a szája olyankor mindíg sötétvörös, vagy inkább fekete volt tőle. A heréből mindig csinált magának jó kis pörköltet. |
2009-09-12 20:25.06 |
"tényleg, a szívet is utálom :D"
A szívet nagyon szerettem. Annak a fogyasztását más okok miatt már legalább öt éve elhagytam. |
2009-09-12 20:23.51 |
Igen, rend van az életemben, de speciel itt inkább érzelmi alapon indult a dolog, aztán átalakult értelmi megfontolássá és megérett egy döntéssé. Mindez kb 2 hónap alatt zajlódott le, de egy más szálon inspirálva voltam már lassan húsz éve. Szóval vegyes, volt érzelmi hatás is és volt analizáció is, meg megfontolt döntés. |
2009-09-12 20:19.02 |
"Tudod mi büdös még? a vese." Igen, azt a bizonyos hugyszagot éreztem benne valahogy.
Tüdő: utáltam, nem ízlett még a szaga sem. (szalontüdő) Nyelv: szerettem, egy időben rendszeresen disznónyelvet ettem vacsorára. Az igazán tiszta, alacsony zsírtartalmú hús. Velő: nem sokszor volt hozzá szerencsém, de nem ízlett, pedig jól volt elkészítve. Kicsit undorító is volt a kinézete, kissé látszottak még az erek a fehér állományban. Kakastöke: sohasem ettem, nem tudom milyen. Csirkefej: nálunk teljesen természetesen belefőzték a levesbe (oda nem való dolgok megtisztítása után). Tálalni már nem tálalták. Halfej: azt is belefőzték a levesbe (megtisztítás után), de nem ízlett. |
2009-09-12 20:12.56 |
"Egyenes ut a gyomorrákhoz :D"
A húsevés pedig a súlyos gyomor- és nyombélfekélyhez és a féregnyúlvány gyulladáshoz. :D Hihihi-hahaha! |
2009-09-12 20:08.59 |
Megnéztem a Halál ezer arca c. filmet, néhány más vágóhidas videót, elolvastam egy vegetarianizmusról szóló jó könyvet, egyeztettem a keresztény hitem néhány más aspektusával a felvetődött kérdéseket és döntöttem. (Korábban is voltam már vega. Bár akkor csak lakto-ovo vegetáriánus) |
2009-09-12 19:45.14 |
Én ezt a filmet tegnap láttam a retekklubon. Tetszett, érdekes, izgalmas, de ugyanakkor nagyon szomorú film. Az elején elég vontatott, unalmas, de aztán jó lendületet vesz, ahogy az események sűrűsödnek. Pozitív módon a film kihangsúlyozza, hogy az utasok belátták, mi a terroristák célja velük (élő ágyúgolyó) és nem maradtak tétlenek. Legalább megkísérelték visszaszerezni a gépet az eltérítőktől. Legalább adtak egy esélyt maguknak, bármilyen kicsi is volt az.
Ajánlom ezt a dokumentumfilmet a témával kapcsolatban érdeklődők figyelmébe, nem fogják megbánni. |
2009-09-12 19:20.29 |
Nem ismerem a TD korszakait. Valahogy lemaradtam a nyolcvanas évek beli TD-nél. Nem véletlenül írtam azokat a jelzőket, néhány jól sikerült számukat kivéve egyszerűen unalmas volt számomra a zenéjük. Én változatosabb hangzású, hangszerelésű együtteseket, zenekarokat, zenész előadókat kedvelek. És valahogy zeneileg sem találtam olyan izgalmasnak, olyan horderejűnek, olyan mélynek, tartalmasnak, hogy érdeklődésemet igazán felkeltse.
Jelenlegi zenéjükről egyáltalán nem tudok semmit, de valahogy még, amit megismertem erről a zenekarról nem inspirál arra, hogy mélyebben elméjüljek a zenéjükben, keresgéljek a számaik után, vagy letöltsek albumokat. A youtube-on meghallgattam és belehalgattam több dalukba és valahogy nem... Nem fogtak meg azok a számok. Most azért töltsek le albumokat, koncertfelvételeket, hogy aztán kedvetlenül töröljem? Azért írtam, amit, hogy hátha van olyan albumuk, olyan válogatásuk, korszakuk, ami megragadja az érdeklődésemet. Ehhez kértem volna egy kis közreműködést, bocsánat, ez túl sok volt, azt hiszem. |
2009-09-12 18:58.15 |
Én is szeretem. Vernétől mindent. A gróf különleges képességei nagyon inspirálták az ezoterikus érdeklődésemet. Nagyon jó sztori, kiváló karakterek, izgalmas, érdekes, sajátos ős sci-fi. |
2009-09-12 18:55.31 |
Én nem haragszom érte, legfeljebb majd igyekszem visszaterelni a témát a helyes mederbe. |