Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

2024-09-05
A hókirálynő és a hercegnő
Beetlejuice 2.
Reggeli a hegyen

2024-08-29
aMItől félsz
Fák jú, Chantal

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Furiosa - Történet a Mad Maxből *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Klón
- HBO, 04:25
Tőrbe ejtve
- Mozi+, 04:30
Elveszve az Amazonas-nál
- Film4, 05:00
Ezer szó
- Moziverzum, 05:20
Ő a megoldás
- SuperTV2, 05:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Thomas Kretschmann (62)
Mario Adorf (94)
Mucsi Zoltán (67)
David Arquette (53)
Martin Freeman (53)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az éj színe - Vélemények
A kegyelem ára - Vélemények
Metal, Rock, Trash metal, avagy mi a kedvenc zened vagy Zenekarod?
Kalifornia - A halál nem utazik egyedül - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szökés aaaaa
Esther Esche aaaaa

 

Eufrozina85 hozzászólásai

Ugrás Eufrozina85 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Poltergeist - Kopogó szellem (2015) - Vélemények

2015-05-28 22:44.56
Spoiler előfordulhat!
Csalódtam benne. A nagynevű előddel ellentétben csupaszítottak valamelyest a sztorin és a gore jeleneteken (a végén pl elmarad a hullaeső). A színészi játékok gyengék, hiába bírom Rockwell-t, ezen ő se tudott segíteni. Emellett van pár technikai gyengesége is a filmnek, főként vágás terén: annyira ügyetlenül és feszültséget agyoncsapó módon vágnak, hogy képtelenek a film javára fordítani pl azt a jelenetet, ahol a 3 testvért egyszerre terrorizálja a "ház". Nem tudom jobban elmondani, aki megnézi, észre fogja venni a hentes módra történő szétszeletelését annak a résznek.
Mindezek egy horror alatt nem kellene, hogy feltűnjenek, de sajnos ez a film engedi leülni a figyelmed, és kilépni a sztoriból.
A ház története, a temetős vonal nem épül, nem bontakozik ki, így lezárni se lehet. Az ijesztgetéseknél az eredeti film klasszikus jeleneteit tartották meg, amik jók voltak, de itt nemhogy hozzátenni nem sikerült azokhoz, de sikerült kicsit elvenni belőlük. Gyorsan vágott, rövid ideig mutatott kulcsjelenetekről beszélünk, amik a költségvetésnek kétségkívül jót tettek, a filmnek nem annyira.
Összességében erőteljesen a régi klasszikus Poltergeist-re épít a film, leutánozza azt, de én nem igen nevezném remake-nek, hisz ez ugyanaz a film ugyanazokkal az ötletekkel, nulla eredetiséggel, csak modernebb házban és körítéssel. Ez így sovány.


Napos oldal (2012) - Vélemények

2015-03-31 14:36.54
https://www.youtube.com/watch?v=p49fPcjFiZY&list=PLzAJsKg032..


Annabelle - Vélemények

2015-03-01 09:13.34
És ha példa kell, nézd meg ezt a konkrét a fórumot az 54-55, kommenteknél. És én szólok be neked.

(És az előbb lehagytam, de írni is tudni kellene már 33 évesen).


2015-03-01 09:10.52
MI??? Én kötök állandóan beléd? Jesszumpepi, neked aztán rövid memóriád van! Vagy baromira el vagy szállva! Mit szívsz? Olvass már vissza a kommentjeid közt (amik annyira nem is kommentek, mint inkább okádások). A következő zajlik: írok egy hosszú, részletes véleményt valahová, te jössz, és pár szóval elküldesz az anyámba, csak mert máshogy merem gondolni, mint te. És ezt nem csak velem csinálod, hanem mindenkivel. Személyeskedsz, szidalmazol, érvelni persze sosem tudsz. Ez vagy te. bocs, hogy most az egyszer tényleg én kezdeményeztem, és nem álltam ellen egy beszólás lehetőségének. Gondoltam, annyit kaptam már tőled, ennyi igazán belefér. De tényleg, minimum 15 támadáson vagyunk túl, mind a te részedről indult. Az, hogy 33 vagy, igazi sokk, ennyi idősen azért már kifejlett aggyal kellene rendelkezni. Ha ilyen a stílusod, legalább tudjál róla, és vállald fel, baszki, mert ez baromi gáz.


2015-02-25 21:19.26
Jaj, de édes vagy. Bocs, de nem tudom viszonozni.


2015-02-25 14:19.17
33 vagy? Nem kevered az IQ-dal?


Napos oldal (2012) - Vélemények

2015-01-03 22:59.46
Pff.


Dumb és Dumber kettyó - Vélemények

2014-12-22 09:00.22
Az elsőnek lassan, de biztosan fanjává váltam, gondoltam, a másodikat is látnom kell.

Érdekes kettősséget találtam. Kedves film, jó volt nézni Daniels-t és Carrey-t, ugyanakkor a poénok nem ültek annyira, mint az elsőben. Nem volt sziporkázás, bár látszott, szórni akarták a poénokat, nem mindegyik ült annyira, mint kellett volna. Pár hangosan felnevetős poént leszámítva (a kedvenc a levélről leolvasott és felkeresett cím volt) inkább csak facepalmozós otrombaságokat láttam, néhol olyan övön aluli volt a dolog, hogy inkább fintorogtam (nagyi az öregek otthonában).
Szerintem pár poén ha nem az ízléstelenség irányába lett volna tolva, elképesztőt üthetett volna.
Szóval jó volt nézni, a két főszereplőnek még mindig megy ez a két karakter, de kicsit több nevetésre számítottam. Kicsit több könnycsorgós poénra, és kevesebb fájdalmasra.
Persze, értem én, az elsőn mindig túl kell tenni. Nos, ebben az esetben ehhez nem kellett volna ragaszkodni, hiszen az első D&D pont azon a vékony határmezsgyén egyensúlyoz, ami nagyon beteg, de még épp szétröhögöd rajta magad... ezeket az arányokat nem volt szerencsés eltolni. Egyszerűbb poénok nagyobbat csaptak volna, szvsz, és ki lehetett volna spórolni a szóviccek 90%-át.
Nem bánom, hogy megnéztem, de a favorit az első marad. Az már klasszikus.


Annabelle - Vélemények

2014-11-15 20:17.21
Valakinek annak is kell lennie, ilyen agresszív kismalacok közt.


2014-11-13 11:09.12
Ó, a kritikák, trailerek, satöbbik ma már mind nagy részben lódítanak. Anno azt hiszem a Paranormal Activity-nek volt olyan beharangozója, hogy vették a moziban ülő embereket, hogy mennyire féltek egy-egy jelenettől.
Namost mondanom sem kell, sem a bevágott filmjelenetek nem voltak benne a filmben (sőt a trailer is tartalmazott olyan ijesztést, ami nem volt a filmben), sem a moziban ülők nem a PA-ra reagáltak abban a bejátszásban, ez egyértelműen kiderült.
nagyon ócska, vásári dolog, és szánalom, ha horrort rendezel, de ijedt nézőket csak másik film vetítésén készített felvételből tudsz bevágni :)

Az Annabelle tömény átlag, talán kicsit alatta, egyest azért kapott, mert ez a 6000. alkalom, hogy ugyanazokkal a módszerekkel akartak hülyének nézni. Betelt a pohár. Én is 3 óra alatt néztem meg amúgy a 2 órás filmet, mert annyira untam, hogy időnként mással kellett foglalkoznom két-három percre. Igazi kihívás volt végigülni.

(Ja, és a baxol természetesen az öncenzúra egy béna verziója :D )


2014-11-13 07:47.17
Ahogy te is az okádásaiddal, én is itt vagyok a véleményemmel. Nekem legalább van. Te agresszív kismalac :)


2014-11-12 19:33.27
Nem moziban néztem, már rég nem adok pénzt horrorért. 18 is elmúltam már jó másfél évtizede. Leírtam, miért dühített fel, bocsika, ha megsértettem felségedet a személyes véleményemmel. Remélem, azért jól vagy.


2014-11-09 21:26.07
Klisé, klisé, klisé. Már megint egy felesleges film, de ezúttal nem másfél, hanem két órát vesznek el a néző életéből.
Unásig ismert forgatókönyv, senkiházi nulla színészek zéró teljesítménnyel és az eredetiség, vagy ötlet totális hiánya.
A készítők olyannyira elájultak attól a hihetetlen eredetiségtől, hogy a sztorit a hatvanas-hetvenes évek miliőjébe helyezzék, hogy minden másról elfeledkeztek. A főszereplők gyakorlatilag alva játsszák végig a filmet, mint akik a mondat közepén el tudnának szunyálni. A házasságukban, sőt a személyiségükben annyi emberi van, és annyi energia, mint egy félig meghámozott krumpliban, és kábé annyira érdekesek, mint egy függönykarnis. Értjük, hogy ez nem a 21. század rohanó világa, de szerintem az emberek a hatvanas években is viszonylag normál tempóban közlekedtek és beszéltek, a házaspárok pedig nem bábuként lógtak egymás mellett...
Elmondom, mi van: a film 90%-ban fura fény/zaj/alak kelti fel valaki figyelmét, és ő gyök kettővel, lassított felvételben elmegy megnézni, mi az. Mikor odaér, kapunk egy hirtelen hangos zajt, meg valami vizuális maszatot, hogy "na, itt kell megijedni, paraszt".
A fennmaradó időben iszonyúan érdektelen történeteket hallhatunk, élettelenül, szinte suttogva előadva, hogy még az a kis meglepetés se üssön, ami amúgy lenne bennük. Mesél a pap, a fekete könyvesboltos nő, a szomszéd, mindenki, de az is csak időhúzás.
Az idő legnagyobb részében a Mia nevű fabábut kell néznünk, akinek se arckifejezése, se személyisége, se életenergiája, se hangja, semmije. Komolyan, a szereplőket még hallgatni is kihívás: a párbeszédekre a "monoton" jelző szinte dicséret. Vontatott, jelentéktelen, sehová nem vezető, felszínes, borzasztó izzadságszagú szöveget kaptak, aminek köszönhetően a filmben nulla kommunikáció zajlik. (Itt megjegyzem, hogy lehetséges, hogy a videóminőség miatt, de én pl Mia szövegének kb negyedét alig értettem. Az idő egy részében sírósan, halkan motyog, qrva idegesítő volt). Az infó olyan tempóban csepeg, hogy képtelen ébren tartani a figyelmet - na de valamivel ki kell tölteni a két órát, nem? Azért megyünk fel negyed óra alatt egy lépcsőn, vagy át a másik szobába.
Ugyanakkor a horrorfilmekhez híven itt is mindenki totál gyökér agyilag. Apuka terrrrmészetesen nem hisz anyucinak, "szülés utáni depressziód van", mondja rá a dolgokra, oszt kész. Figyeljétek meg, hogy szinte kizárólag kérdez a filmben. Ő az, aki nem ért semmit és nem hisz semmit, ja, és mindig későn érkezik, így lemarad a bulikról. Anyuci a lakásban ide-oda osonáson kívül néha előrébb jut egy-két lépéssel az ügyben, de olyan kínkeservesen, hogy fáj nézni. Úgy értem - tegyük fel, hogy bemész a szobába, és azt látod, hogy a sátán tart feléd egy babát, amit pár hónapja a lakásodban legyilkolt szektatag véres öléből szedtél fel. Hogy a fenébe nem baxod ki azt a babát a szemétbe? Hogy a fenébe nem baxod ki a babát a szemétbe, miután egy golyójárta hulla kezeiből kiszedik a rendőrök? Visszateszed a polcra, te normális vagy? Ráadásul a gyerekszobába? Az a baba a kezdetekkor is úgy nézett ki, hogy a hátsó kertben elégetném egy hordóban, hogy ne is létezzen, na de jól van, valamiből ki kellett indulnia a filmnek. Sőt, a baba azt is "túléli", hogy másodjára is meghal valaki mellette, és persze, hogy kiszedik a vértócsából, hiszen olyan szép, meg értékes, adjuk el valakinek ismét. Anyucinak minimum tudnia kellett volna, hogy a baba nem százas, de persze miután csimotája megmenekült, tojik rá.
Mindez nem az anya ellen kirohanás, hanem a film átgondoltsága ellen.
A lezárást a huszadik percben tudni lehet.

Nem a klisékkel van a legnagyobb baj. Valljuk be, rég nem volt már ezen a piacon igazi, eredeti horror, bár vannak minőségibb darabok, nagyjából mind ugyanazt hozza.

A baj azzal van, hogy mindig mindenkinek full kreténnek kell lennie, tehetetlennek, gyengének, illogikusnak, élettelennek és unszimpatikusnak. Qrvára nem érdekel az ilyen emberek sorsa, felőlem aztán szállja meg őket a sátán, ugorjanak ki az ablakon, vagy bármi. A baj az, hogy nem tud érdekelni, ha így van tálalva.
2014-ben nem lehet ezt eladni, nem lehet ezt leverni a torkomon a 4389. alkalommal is. Ezt utálom, ezért egyes.

Ha akartok olyan filmet nézni, amiben mindenki úgy mozog, úgy viselkedik és úgy beszél, mintha le lenne szedálva, és a két órás felvezetés után még a szempillátok se rebben, hajrá. Mindenesetre a "gyötrelem" szó mellett a szótárban mától ott kellene szerepelnie annak is, hogy "Annabelle".


A bakancslista - Vélemények

2014-11-09 19:22.39
Nem visszavágtam, ha ez jött le, olvasd el még egyszer. Nekem személy szerint úgy tűnik, korai volt neked még ez a film. Nem kell egyetértened és elfogadnod.


2014-10-23 09:49.41
Azért "élvez el" mindenki, mert azon kívül, amit leírtál, még rettentő sok minden van benne. Ha a 93 a nevedben a születési éved, akkor nem kell ezt még neked annyira érteni. Kapaszkodhatunk sablonokba és utálhatjuk őket, de van más módja is egy film értelmezésének.


Beszélnünk kell Kevinről - Vélemények

2014-10-02 22:26.52
Az megvan ugye, hogy ez egy film? Ergo van valamilyen szintű szimbolikája, üzenete, hogy nagyon butítsam. Lecsupaszítani ilyen való életbeli forgatókönyvre teljesen felesleges.


A megtisztulás éjszakája: Anarchia - Vélemények

2014-09-30 21:10.20
Sokkal jobb, mint az első, tapintható színvonala van, hangulata és hibái is, na de minek nincsenek?
Volt benne jumpscare, paráztatás, a kötelező drámaköröket is lefutották. Kötelező a picsogó csaj karaktere is, engem a halálba idegesített, de egyébként a csoport egész jól összeállt. Mellékszálnak a barátéknál zajló mészárlás, az ellenforradalmárok (alakjuk kissé...visszás) és a gazdag genyók is jók voltak (bár ez utóbbi fejezet erősen túljátszott, irritáló).
A végkifejletnél mikor megszólal a sziréna, az hatalmas slussz poén, igazából túlszárnyalták az elvárásaimat.

Tényleg örülök, hogy az első rész után így összeszedték magukat. Ez egy nézhető film.


Fekete hattyú (2010) - Vélemények

2014-09-23 14:21.57
Értelmetlen... vagy csak nem érted. Döntsd el.


Nevem: Sam - Vélemények

2014-08-10 20:17.46
Mi kérünk elnézést...


Christoph Waltz - Vélemények

2014-07-02 10:11.18
Egyetértek!
Nézd meg a Zöld Darázs című filmet is. Szerintem csapnivaló, de Waltz miatt mégis érdemes megnézni, mert elképesztő benne :)


Meryl Streep - Vélemények

2014-06-25 09:18.35
Javítsatok ki, ha tévedek, de az Augusztus Oklahomában című filmben pont ez a helyzet: Meryl Julia anyját játssza.


Amerikai pite - Vélemények

2014-05-30 22:14.46
Nekem ha kikapcsol az agyam, akkor sincs annyira mélyen, mint ennek a filmnek a poénjai.

" elvárásaik vannak! Mire fel ??! "

Ezen meg már csak sírni lehet.


A kísérlet (2001) - Vélemények

2014-05-14 21:49.59
"kísérlet a nagy büdös semmiről"

:)
Sajnálom, hogy nem jött át, de azért nem kell valótlant állítani, se idegeskedni. Se összeesküvés-elméleteket gyártani valaminek a nemlétezéséről.


Phillips kapitány - Vélemények

2014-05-10 06:22.07
*engedik, fizetnek. Bocsánat.


2014-05-10 06:21.24
Ők csak alkalmazottak. A vállalatok, akikhez a hajó és esetleg a rakomány egy része tartozik, nem engedi, hogy fegyvert vigyenek, és nem fizet őrt. Ezért a hajónak más taktikái vannak a kalózok ellen. És azok nem válnak be mindig. Ez nem idegesítő film, ez a valóság. Nevetségesnek nevetséges, képzeld mekkorát röhögtek ott a hajón.


Schindler listája - Vélemények

2014-05-01 09:09.13
Azt még hivatalos filmelemzésekben, filmes tanulmányokban is láttam már. A monumentalitást érzékelteti, így nem lehet bármilyen kis vígjátékocskára rádobni.
De az idegen szavak felesleges használata más tészta - nagyon modoros.


Harcban élve - Vélemények

2014-04-24 08:09.39
Man2 megint menstruál. Más magyarázat nincs a hullámokban érkező gyűlölködésére. Ha épp nincs konfliktus, csinál ő egyet. :)


Schindler listája - Vélemények

2014-04-20 15:04.47
A fenéért kell a "movie" szót magyar szövegekben használni... film, vazze, film!


A rejtélyek háza - Vélemények

2014-03-31 10:29.15
Spoiler
Korrekt film volt, volt benne kiszámítható fordulat, de meglepetés is. Üdítő volt látni, hogy a "rossz" nem sebezhetetlen, mindentudó: ők is fuldokolnak a problémákban, nekik is keresztbe tesz az élet. Így annyira nem volt meseszerű, hogy egy tinilány túljárt az eszükön. Hihető sztori volt, nem voltak a filmben üresjáratok, az infót kellemes ritmusban csöpögtetik, mindig kiderül valami, sosem unalmas.
Külön tetszett, hogy a végjáték véletlenek sorozata is, ugyanakkor az elgázolásos véggel nem voltam kibékülve valamiért.
Összességében jó film volt, elszórakoztatott, nem volt dühítő logikai bukfenc benne, ami a műfajban gyakori. Stellan Skarsgard erős volt, de én Leelee Sobieski kicsit Kristen Stewart-os merevségével is ki voltam békülve, jó volt ide.
Négyes.


Napos oldal (2012) - Vélemények

2014-03-02 09:52.22
Ez fájt, barátom...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk